Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gražiausi pasaulio kampeliai, puikiai tinkami kvapą gniaužiančioms asmenukėms

Keliaujant po egzotiškus kraštus, įspūdžių būna be galo daug! Žavi neįprastas kraštovaizdis, neregėti architektūriniai stiliai, kitokios vietinių tradicijos, jų savitumas. Be jokių abejonių, norisi visa tai įamžinti.
Trolio liežuvis
Trolio liežuvis / Shutterstock nuotr.

Daugelis keliautojų, vykdami į egzotinius kraštus, su savimi pasiima fotoaparatą.

Vis dėlto, šiame, interneto amžiuje, kartais svarbu ne kompoziciškai tvarkinga nuotrauka, o akimirkos užfiksavimas bei patirtų įspūdžių paviešinimas socialiniuose tinkluose.

Žinoma, ne visi mėgsta savo gyvenimu dalintis internete, visgi, šį kartą straipsnis skirtas tiems, kurie dievina virtualią erdvę, o savo gyvenimo neįsivaizduoja be instragramo, snapchato ar facebooko. Sudarėme jums sąrašą egzotiškų vietų, kuriose jūsų asmenukės bus tikrai atimančios žadą!

Viktorijos kriokliai, Zimbabvė

Shutterstock nuotr./Viktorijos krioklys
Shutterstock nuotr./Viktorijos krioklys

Įsivaizduokite nuotrauką: pirmame plane jūs (galbūt drauge ir jūsų mylimasis), o už nugaros – milžiniškas šniokščiantis krioklys, kurio vandens purslai, apšviesti saulės, sudaro akinančią vaivorykštę! Skamba iš tiesų nuostabiai, tiesa?

Jei norite turėti tokią nuotrauką, jums teks vykti į tolimąją Afriką. Pietinėje žemyno dalyje esančioje Zimbabvės valstybėje yra nepaprastas – Viktorijos krioklys, – kurio pavadinimas suteiktas buvusios Didžiosios Britanijos karalienės Viktorijos garbei. Krioklys yra Zambezės upėje, ties Zambijos ir Zimbabvės pasieniu. Jo aukštis net 108,3 metrai, o plotis – 1,6 kilometrai! Krioklyje gausu salelių, kurios jį padalina į slenksčius. Tikrai nepakartojamas reginys!

Na, o jei esate ekstremalių pojūčių gerbėjas, siūlome išsimaudyti „Velnio baseine“. Tai Viktorijos krioklio pakraštyje esanti upės vieta, nuo kurios, vos už keliolikos centimetrų, atsiveria praraja žemyn. Nepamirštami potyriai bei išskirtinė asmenukė – garantuoti!

Bruklino tiltas, Niujorkas, JAV

Shutterstock nuotr./Bruklino tiltas
Shutterstock nuotr./Bruklino tiltas

Mėgstate didžiųjų miestų šurmulį, dangoraižius bei tarpkultūriškumą? Jums, be jokių abejonių, būtina apsilankyti Niujorke! Mieste, kuriame gyvenimo ritmas visada pulsuojantis. Čia gausu įvairiausių renginių, parodų, verslo centrų, restoranų, parduotuvių! Kosmopolitiškas miestas apjungia skirtingas kultūras, pramogas, industrijas. Pažadame, jog viešint Niujorke jūs jausitės tarsi kino filme! O tokias akimirkas būtina įamžinti, tiesa?

Net nekyla abejonių, jog viešint Niujorke, vietų, kuriose galima pasidaryti įspūdingą asmenukę – tūkstančiai. Visgi, mūsų pasiūlymas „numeris vienas“ – Bruklino tiltas, kuris jungia du didžiulius Niujorko rajonus: Manheteną ir Brukliną. Nuostabu tai, jo nuo šio 1,8 kilometro ilgio tilto atsiveria stulbinanti panorama! Tai iš tiesų puiki vieta nepamirštamai asmenukei. Pamatę draugai tikrai pavydės.

Negyvoji jūra, Izraelis

Shutterstock nuotr./Negyvoji jūra
Shutterstock nuotr./Negyvoji jūra

Jei planuojate vykti į Izraelį, vieta, kurią lankantis šioje šalyje tiesiog būtina pamatyti savo akimis, – Negyvoji jūra. Ir ne tik pamatyti, tačiau ir pasimėgauti išskirtinėmis maudynėmis! Jūros vanduo itin sūrus, todėl net nemokantis plaukti žmogus bus iškeltas į paviršių. Jausitės taip, tarsi esate besvoris. Jei nebijote sušlapinti savo telefono, rekomenduojame maudantis Negyvojoje jūroje pasidaryti asmenukę! Plūduriuojantis jūs, o fone – žydras vanduo.

Maču Pikču, Peru

Shutterstock nuotr./Maču Pikču
Shutterstock nuotr./Maču Pikču

Domitės senosiomis Pietų Amerikos civilizacijoms, o vienas iš jūsų gyvenimo tikslų – aplankyti paslaptingąjį inkų civilizacijos miestą – Maču Pikču? Tikimės, jog ši nepaprasta jūsų svajonė vieną dieną išsipildys, o tuo pačiu įtraukiame šį mistišką inkų šedevrą į vietų, kuriose pavyks pasidaryti nepaprastą asmenukę, sąrašą.

Dabartinėje Peru teritorijoje esantis Maču Pikču, išvertus iš kečujų kalbos, reiškia „senasis kalnas“. Jis buvo atrastas tik 1911 metais vykdytos ekspedicijos metu. Manoma, jog miestas buvo įkurtas maždaug 1440 metais, o gyvavo iki 1532 metų, kai inkų gyvenamąją teritoriją užvaldė ispanų konkistadorai. Visgi, jiems nepavyko užkariauti ir nugriauti šio miesto, todėl šiandien, nepaprastoje kalnų panoramoje pasislėpusiame mieste, galima apžiūrėti paslaptinguosius statinius.

Teritorijoje žavi ne tik senoviniai inkų pastatai, įspūdingas kalnų kraštovaizdis, tačiau ir ramios, žolę rupšnojančios lamos. Tad jei pasiseks, įsiamžinkite Maču Pikču fone drauge su keturkoje vietine gyventoja.

Antilopės kanjonas, Arizona, JAV

Shutterstock nuotr./Antilopės kanjonas
Shutterstock nuotr./Antilopės kanjonas

Visi tie, kurie į socialinius tinklus kelia nuotraukas žino, jog kartais vieta, kuri realybėje yra be galo įspūdinga, telefono ekrane atrodo gana niūri. Tokiu atveju, pasitelkiami nuotraukų filtrai, kurie padeda perteikti vietos aurą arba norimą emociją. Visgi, mes jums norime papasakoti apie išskirtinę vietą, kurioje spalvų ir šešėlių žaismas toks nepaprastas, jog nuoširdžiai abejojame, jog ten darytoms nuotraukoms reikia filtrų. Ta vieta – JAV, Arizonos valstijoje esantis Antilopės kanjonas.

Kanjono ilgis – 8 kilometrai. Tai – siauras uolos plyšys, išgraužtas stalkalnyje. Nepraprastos išgraužtos uolienos formos bei saulės spinduliai, patenkantis per siaurutį plyšį, kuria iš tiesų sunkiai žodžiais nusakomą vaizdą. Tai viena iš labiausiai fotografuojamų vietų visoje valstijoje.

Trolio liežuvis, Norvegija

Viena populiariausių lankytinų vietų Norvegijoje – Trolio liežuvis. Tai – 700 metrų aukštyje virš prarajos pakibusi įspūdinga uola. Apačioje tyvuliuojantis ežeras, o horizonte kyšančios kalnų viršūnės kuria iš tiesų nepaprastą vaizdą. Pati uola, tarsi tramplinas į bedugnę.

Į šią vietą keliautojai gali patekti vasaros sezonu, maždaug nuo birželio vidurio iki rugsėjo vidurio. Norvegiškasis trolis savo liežuvį iškišo vietoje, kurią pasiekti nėra taip jau paprasta, todėl nepamirškite susirasti žygiui patogių batų. Visgi, nelengvą kelionę atperka pasakiška panorama. Būdami ant bedugnės krašto, nepamirškite pasidaryti asmenukės.

Siono nacionalinis parkas, Juta, JAV

Shutterstock nuotr./Siono nacionalinis parkas
Shutterstock nuotr./Siono nacionalinis parkas

JAV, Jutos valstijoje esantis Siono nacionalinis parkas – žymus dėl neįtikėtino grožio kanjonų, vešlių miškų, nepakartojamų panoramų. Jis įsikūręs net trijose skirtingose geografinėse zonose, todėl visa parko teritorija pasižymi augalijos bei gyvūnijos kaita. Vietomis augalų beveik nėra, o vietomis galima pamatyti sodriai žalios spalvos vijoklius bei išsišakojusius medžius. Turistams siūlomi žygiai po nacionalinį parką, kurių metu jie gali vaikščioti senųjų genčių takais, žvalgytis į monumentalias rausvų atspalvių smiltainio uolas, kurios kyla į vaiskiai žydrą dangų. Parke taip pat gausu ir žavingų krioklių, teka kalnų upės.

Siono nacionalinio parko kraštovaizdis iš tiesų nepaprastas. Jei lankysitės šiame parke, būtinai nusifotografuokite.

Plitvicos nacionalinis parkas, Kroatija

Shutterstock nuotr./Plitvicos nacionalinis parkas
Shutterstock nuotr./Plitvicos nacionalinis parkas

Vienas seniausių, ir, be jokių abejonių, vienas gražiausių nacionalinių parkų Europoje – Plitvicos nacionalinis parkas, esantis Kroatijoje. Žmogaus rankų nepaliestas gamtos grožis, įspūdingos krioklių kaskados, vešlia augalija pasipuošusios kalvos bei turkio spalvos ežeras kuria neišdildomą įspūdį. Parko teritorijoje gyvena laukiniai gyvūnai, skraido nesuskaičiuojama daugybė drugelių, veisiasi daugiau nei 120 paukščių rūšių.

Kaip jau aptarėme, yra vietų, kurias fotografuojant nuotraukų filtrų visiškai nereikia, nes natūralus spalvų ir šešėlių žaismas sukuria įspūdingą rezultatą. Būtent taip yra ir su Plitvicos nacionaliniu parku! Nusifotografuokite krioklių fone ir pamatysite, jog rezultatas tiesiog pribloškiantis.

Ueno parkas, Tokijas, Japonija

Shutterstock nuotr./Ueno parkas
Shutterstock nuotr./Ueno parkas

Jei jau seniai svajojate aplankyti Japonijos sostinę Tokiją, rekomenduojame kelionę planuoti pavasarį. Šiuo metų laiku miestas atrodo pribloškiamai, mat jį puošia žavingi sakurų žiedai. Jei norite pasigėrėti šiuo nepaprastu vaizdu, pasivaikščiokite Ueno parke, kuris yra pačiame sostinės centre. Parko teritorija, tai milžiniškas kultūrinių objektų kompleksas: čia įsikūręs Nacionalinis Tokijo muziejus, Nacionalinis vakarietiško meno muziejus, Tokijo dailės muziejaus, Nacionalinis mokslo muziejus, o taip pat zoologijos sodas. Na, o po to, tiesiog prisėskite parke ir nusifotografuokite žydinčių vyšnių fone.

Mendenhalo ledynas, Aliaska, JAV

Shutterstock nuotr./Mendenhalo ledynas
Shutterstock nuotr./Mendenhalo ledynas

Pabaigai, vėl grįžkime į nuostabiąsias Jungtines Amerikos valstijas. Tačiau, šį kartą ne į Arizoną ar Jutą, o į šaltąją Aliaską.

Vos 19 kilometrų atstumu nuo Aliaskos sostinės Džuno yra pribloškianti vieta – Mendenhalo ledynas, kurio ilgis 19 kilometrų, o slinkimo greitis 60 cm per dieną. Ledo luitai, varvekliai, po ledu esantys urvai palieka iš tiesų neišdildomą įspūdį. Juolab, jog turistams žiemos sezonu leidžiama lankytis urvuose bei plaukti kanojomis greta ledyno esančiame ežere. Stingdantis šaltis nuotraukose atrodo įspūdingai! Puiki asmenukė – garantuota.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas