Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gyvenimas Padniestrėje, iš kurios pamiršo išeiti Rusija: pensininkai jaučiasi komfortabiliai

Keista, viduryje Europos esanti teritorija, vadinama Padniestre, šiomis dienomis vėl tapo linksniuojama pasaulio žiniasklaidoje. Po praėjusių metų netikėtumo, kai jos futbolo komanda Tiraspolio „Šeriff“ pateko į Čempionų lygos pagrindinį turnyrą tuo šokiruodama visą futbolo pasaulį, naujienos iš šios separatistinės žemės kuriam laikui buvo nutrūkusios. Dabar jos vėl sklinda, tik šįsyk, skirtingai nuo pernykštės taikios sportinės žinutės, žinios apie Padniestrę nėra tokios malonios.
Nusipelniusių padniestriečių garbės lenta
Nusipelniusių padniestriečių garbės lenta / Vaido Mikaičio nuotr.

Naujienos yra apie tai, jog de jure Moldovai priklausančioje Padniestrėje sutelktos rusų karinės pajėgos, save vadinančios taikdariais, yra ruošiamos dar vienam kariniam frontui prieš Ukrainą atverti.

Oficialiai sakoma, jog Padniestrėje yra apie pusantro tūkstančio rusų taikdarių, tačiau teko girdėti, kad jų yra bent kelis kartus daugiau ir jie bet kada gali būti panaudoti kariniam žygiui į Odesą. Ne veltui kalbama, jog Rusija, senais laikais parėmusi Padniestrę jos nepriklausomybės kovose, tikslingai šiame regione užšaldė konfliktą, kad iš jo galėtų palaikyti sumaištį regione.

„Kodėl tos nelegalios, skurdžios ir nervus visiems gadinančios teritorijos Moldova jėga nesusigrąžina į savo pavaldumą?“ – paklausite jūs. Dėl aukščiau paminėtos priežasties.

Vaido Mikaičio nuotr./Kreiserio „Volf“, skęstančio Dniestro upėje, kapitonas
Vaido Mikaičio nuotr./Kreiserio „Volf“, skęstančio Dniestro upėje, kapitonas

Moldova tą bandė padaryti sugriuvus Sovietų Sąjungai. Jos karinės pajėgos būtų greitai susitvarkiusios su separatistais, tačiau čia įsikišo Rusija, su kuria kariauti Moldovai jau buvo per sunku. Rusija į Padniestrę atėjo, bet, kaip dažnai būna, pamiršo išeiti. Teisybės dėlei, reikia pasakyti, kad padniestriečiai ir nenori, kad rusai išeitų.

Jos gyventojai yra visiški rusofilai ir jau kelis kartus prašėsi būti prijungiami prie Rusijos. Putinas, tik Putinas mus išgelbės, mes visur kartu su Rusija – plyšauja jie. Kol kas plyšavimas nepadeda, nes Putinas ne tik neprisijungia Padniestrės, bet ir nepripažįsta jos kaip nepriklausomos valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas