Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Helovinas Paryžiaus katakombose: nakvynė ten, kur palaidoti 6 milijonai žmonių

Artėjantis Helovinas europiečiams nėra tokia svarbi šventė, kaip amerikiečiams. Tačiau, jei tuo metu būsite Paryžiuje, siūlome pasinaudoti unikalia proga ir apsigyventi ne įprastame romantiškame viešbutyje, bet katakombose.
Paryžiaus katakombos
Paryžiaus katakombos / 123rf.com
Temos: 2 Paryžius Helovinas

Neįprastus nakvynės variantus siūlanti kompanija „Airbnb“ nuotykių ištroškusiems keliautojams siūlo Helovino naktį praleisti Paryžiaus katakombose – požeminėse laidojimo angose, kuriose palaidota daugiau nei 6 milijonai paryžiečių.

123rf.com/Paryžiaus katakombos
123rf.com/Paryžiaus katakombos

Nors tai skamba šiurpiai, tačiau smalsių drąsuolių netrūksta – ši vieta kasmet sulaukia apie pusės milijonų lankytojų.

Paryžiaus katakombos – tai didžiulis tunelių ir kriptų labirintas, besidriekiantis po Paryžiaus gatvėmis. Jis buvo sukurtas per daugelį metų, kasant vertingas uolienas, o vėliau tapo masinio laidojimo vieta.

123rf.com/Paryžiaus katakombos. 1890 m. graviūra
123rf.com/Paryžiaus katakombos. 1890 m. graviūra

Žmonių palaikų pergabenimas iš Paryžiaus kapinių į tunelius prasidėjo XVIII amžiaus pabaigoje, kada valdžia suprato, jog užkasti kūnai miesto kapinėse kenkia visuomenės sveikatai.

Pasiūlymas, kurį galima rasti internetiniame „Airbnb“ puslapyje, galioja dviems žmonėms vienai nakčiai spalio 31 dieną. Į pasiūlymą įskaičiuota „tikra lova“ katakombų viduje, gidas, vakarienė su koncertu ir pusryčiai.

„Prieš miegą gidas papasakos paslaptingas katakombų istorijas, po kurių net ir stipriausių nervų klausytojai sapnuos košmarus.

Na, o jeigu istorijos neišgąsdins, tuomet tereikės prisiminti, jog esate ten, kur palaidota daugiau nei 6 milijonai paryžiečių, o pabėgti, net ir norint, ganėtinai sunku: katakombos didelės, painios, turinčios daugybę tunelių ir paslapčių“, – rašoma nakvynės vietos pristatyme.

123rf.com/Paryžiaus katakombos
123rf.com/Paryžiaus katakombos

Būsimiems svečiams primenama, kad šioje vietoje reikės elgtis pagarbiai: „Gerbkite katakombas kaip savo paties kapą, juk atvykę čia įžengiate į daugybės žmonių amžino atilsio vietą“.

Pasiūlymas apsigyventi tokioje vietoje sulaukė prieštaringų vertinimų – kai kurie paryžiečiai tokiu žingsniu ypač pasipiktino. 

Kai kurie Prancūzijos sostinės valdžios šaltiniai teigia, jog JAV, Kalifornijoje įsikūrusi „Airbnb“ kompanija sumokėjo daugiau nei 350 000 eurų už galimybę privatizuotį dalį tunelio.

Tačiau Paryžiaus miesto savivaldybė mano, kad katakombų privatizacija bus paskatinimas sostinei ieškoti naujų lėšų šaltinių, išsaugant ir populiarint tokį paveldą, kaip katakombos.

Juk net tokie rašytojai kaip Victor Hugo, Gastonas Louisas Alfredas Leroux ir Anna Rice sėmėsi įkvėpimo iš šių gąsdinančių tunelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas