Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkonge lankytojams duris vėl atvėrė „Disney“ pramogų parkas

Ketvirtadienį Honkongo gyventojai ir svečiai, pasipuošę peliuko Mikio ausimis ir dėvėdami veido kaukes, užplūdo Disneilendą, miesto pramogų parkui vėl atvėrus duris po beveik penkių mėnesių pertraukos. Šviečiant karštai vasaros saulei, lankytojai stovėjo eilėse norėdami patekti į parką, laukdami, kol bus patikrinta jų kūno temperatūra.
Honkonge lankytojams duris vėl atvėrė „Disney“ pramogų parkas
Honkonge lankytojams duris vėl atvėrė „Disney“ pramogų parkas / „Scanpix“/AP nuotr.

Visame parke iškabinti ir ant takelių užklijuoti ženklai priminė lankytojams laikytis socialinio atstumo.

Prasidėjus koronaviruso pandemijai, „Disney“ parkai visame pasaulyje nutraukė veiklą, taigi Honkongo parkas yra tik antrasis iš naujo duris atvėręs parkas. Kiek anksčiau buvo atidarytas parkas Šanchajuje.

Turizmo operatorės trokšta kuo greičiau atnaujinti verslą, todėl bando taikyti įvairias priemones, skirtas išlaikyti tarp lankytojų socialinį atstumą.

Ketvirtadienį parke buvo pastatytos stotelės su rankų dezinfekavimo priemonėmis, o visų svečių buvo reikalaujama dėvėti veido kaukes, išskyrus valgymo metu.

Honkongas buvo viena iš pirmųjų vietų, kurioje buvo užfiksuotas koronavirusinės infekcijos protrūkis ligai pradėjus plisti centrinėje Kinijoje.

Visgi svarbiam finansų centrui pavyko sėkmingai sustabdyti protrūkį – čia užfiksuota šiek tiek daugiau nei 1 100 užsikrėtimo atvejų ir 4 koronavirusinės infekcijos sukeltų mirčių atvejai.

Visi iš užsienio atvykstantys žmonės yra tikrinami oro uoste, o jei nustatoma, kad asmuo yra užsikrėtęs, jis privalo būti karantinuojamas. Be to, atvykus iš kitų kraštų, yra privalomas 14 dienų karantino laikotarpis namuose.

Sveikatos priežiūros institucijos nuo penktadienio padidins žmonių susibūrimų dalyvių skaičių nuo 8 iki 50.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas