Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Honkongo oro uostas uždraudė keleivių tranzitą iš 153 šalių

Honkongas penktadienį paskelbė draudžiantis keliautojams iš daugiau nei 150 šalių vykti tranzitu per jo oro uostą, Kinijai įvedus griežtas ribojamąsias priemones prieš žiemos olimpines žaidynes.
Honkongas
Honkongas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Šis žingsnis dar labiau pagilins pasaulinę Honkongo izoliaciją, tuo metu kai Pekinas mėgina užkirsti kelią delta ir omikron variantų protrūkiams vienintelėje didelėje ekonomikoje, kuri vis dar laikosi atkaklios nulinės COVID-19 strategijos.

Kaip ir žemyninė Kinija, Honkongas pandemijos metu taikė vienas griežčiausių pasaulyje priemonių, įskaitant ne vieną savaites trunkančius tikslinius karantinus bei masinį testavimą.

Kinijos verslo centras suskirstė šalis į kategorijas, atsižvelgdamas į COVID-19 užkrėtimo paplitimą, o 153 šalys šiuo metu priskiriamos A grupei, atvykėliai iš kurių turi praleisti 21 dieną karantine.

Honkongo oro uostas pranešė, kad visiems, kurie pastarąsias tris savaites praleido bet kurioje iš šių šalių, nuo sekmadienio bus uždrausta vykti tranzitu.

Atvykėliams iš aštuonių A grupės šalių – Australijos, Kanados, Prancūzijos, Indijos, Filipinų, Pakistano, Didžiosios Britanijos ir JAV – jau visiškai uždrausta atvykti į Honkongą.

Miestas kovoja su nedideliu omikron varianto protrūkiu, kuris prasidėjo grįžus „Cathay Pacific“ skrydžio įgulai, kuri pažeidė karantino taisykles.

Honkongas vėl įvedė griežtas socialinio atsiribojimo taisykles, įskaitant sporto salių uždarymą ir restoranų veiklos stabdymą po 18 val., tuo tarpu „Cathay Pacific“ gali sulaukti teisinių veiksmų.

„Cathay Pacific“ šiuo metu vykdo tik dalį ikipandeminių maršrutų.

Kitos oro linijos smarkiai sumažino maršrutus į Honkongą arba pradėjo jo vengti dėl karantino taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas