Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Burbiškio dvarą grįžta pasiilgta Tulpių žydėjimo šventė

Gegužės 7 d. Burbiškio dvaro parke (Burbiškio k., Pakalniškių sen., Radviliškio r.) lankytojų laukia išskirtinis festivalis Lietuvoje – Tulpių žydėjimo šventė.
Tulpės Burbiškio dvare
Tulpės Burbiškio dvare / Lauros Prascevičiūtės nuotr.

Dėl karantino ribojimų dvejus metus tradicinė Tulpių žydėjimo šventė nevyko. Pernai lankytojai buvo kviečiami į Tulpių žydėjimo vakarą bei grožėtis tulpių žydėjimu muziejaus darbo laiku. 2020 m. dėl pandemijos teko atšaukti dvaro festivalį, rašoma Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio pranešime spaudai.

Šiemet unikali šventė, vykstanti tik Burbiškio dvare, pripildyta atgimstančios gamtos energija ir gyvybe, spalvinga tulpių jūra, muzikos garsais, įvairiausiomis pramogomis, vėl laukia gausybės lankytojų, pasiilgusių žydėjimo magijos.

Lauros Prascevičiūtės nuotr. / Tulpės Burbiškio dvare
Lauros Prascevičiūtės nuotr. / Tulpės Burbiškio dvare

Šventė Burbiškio dvaro parke prasidės 12.00 val. Lankytojai kviečiami gėrėtis margaspalviais tulpių kilimais, mėgautis pasivaikščiojimu paslaptingais peizažinio parko ir romantiškais tilteliais, užsukti į tvenkinių salas, aplankyti muziejaus ekspozicijas ir džiaugtis grįžusiu pavasariu.

Iškilmingas šventės atidarymas vyks 13.00 val., lankytojus pasveikins garbūs svečiai.

Tulpių žydėjimo šventės programa
Tulpių žydėjimo šventės programa

Pavasarišką parką užlies meilės kupina muzika. 13.30 val. Šv. Kristoforo kamerinis orkestras su atlikėju Justinu Lapatinsku atliks koncertinę programą „Gražiausios F.Sinatros dainos“, o 15.10 val. „Gražiausias meilės dainas“ dovanos Jeronimas Milius ir Karina Krysko su Kauno bigbendu.

16.40 val. į koncertą kvies Monique su grupe. 18.00 val. muzikinę programą užbaigs Linas Adomaitis su ritmo grupe.Šventę ves Justinas Daugėla.

Nuo 13.00 iki 17.00 val. festivalio lankytojai bus laukiami meninėse ir edukacinėse erdvėse – įdomių, įtraukiančių, nekasdieniškų veiklų ras ir vaikai, ir suaugusieji.

Šventėje veiks senovinių automobilių, muziejaus istorijos ir kitos parodos, tautodailininkų bei kulinarinio paveldo mugė, numatyta įvairių pramogų.

Tulpės Burbiškio dvare – ilgametė tradicija, pavasarinės gėlės čia žydėjo ir XX a. pradžioje. Idėja atgaivinti dvaro gėlyną kilo muziejaus įkūrėjui, ilgamečiam direktoriui Egidijui Prascevičiui. Pirmosios tulpės buvo pasodintos 1995 m., dabar kolekcijoje skaičiuojama apie pusė tūkstančio tulpių veislių.

Autentiškumą puoselėjančiame Burbiškio dvare tulpės susodintos pagal XX a. pradžios tradiciją – augalai tuomet sodinti klombose ir lysvėse. Ir daugiau nei po 100 m. tulpių žiedai Burbiškyje primena laiką, kai čia gyveno ir parką puoselėjo dvaro savininkai Baženskiai.

Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio kolektyvas primena: tulpės dvare žydės ne tik šventės dieną, bet apie 2–3 savaites (priklauso nuo orų), tad lankytojai kviečiami švęsti žydėjimą ir pavasarį gerokai ilgesnį laiką.

Lauros Prascevičiūtės nuotr. / Tulpės Burbiškio dvare
Lauros Prascevičiūtės nuotr. / Tulpės Burbiškio dvare

Bilieto kaina į šventę: suaugusiems – 10 eurų, moksleiviams – 5 eurai. Vaikai iki 7 metų įleidžiami nemokamai; fizinę (judėjimo) negalią turintys asmenys ir juos lydintis vienas asmuo į šventę įleidžiami nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi