Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Jūros šventę sugrįžta laivų drakonų lenktynės – skelbiama registracija

Laukiamiausias Jūros šventės sporto renginys – vikingų laivų drakonų lenktynės sugrįžta ir skelbia registracijos pradžią. Neatsiejama jūros šventės dalimi tapusios varžybos Danės upėje šiemet vyks jau 13 kartą.
Danės upėje varžysis „drakonų“ valtys
Danės upėje varžysis „drakonų“ valtys / Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuotr.

Renginio organizatorius – Uosto direkcija – varžybose laukia tiek joms jau ištikimų komandų, tiek šiemet pirmą kartą nuspręsiančių dalyvauti irklavimo aistruolių.

Organizatorių nuotr./Drakonų valčių lenktynės Danės upėje
Organizatorių nuotr./Drakonų valčių lenktynės Danės upėje

„Azartas, emocijos, greitis – visa tai apie jau neatsiejama Jūros šventės tradicija tapusias vikingų laivų drakonų lenktynes. Paprastai registracija į šį renginį baigiama žaibiškai, tad kviečiame ilgai negalvoti ir nerti į nuotykį ant vandens. Laivais ir kita reikalinga įranga kaip ir kasmet pasirūpins Uosto direkcija, o varžybų dalyviams telieka nestokoti geros nuotaikos, sugalvoti komandos šūkį, trumpą prisistatymą ir sutelkus visas jėgas kuo greičiau įveikti 500 metrų ilgio trasą Danės upėje“, – teigia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Registracija į drakonų valčių lenktynes vykdoma iki liepos 1 dienos el. paštu g.kalvaitiene@port.lt, o registruotis kviečiamos komandos, kurias sudaro: 8 irkluotojai, 1 vairininkas laivo gale ir 1 būgnininkas laivo priekyje. Maksimalus komandų skaičius – 40.

Vikingų laivų drakonų lenktynės vyks liepos 22 dieną.

Praėjusiais metais varžybose rungėsi net 42 komandos, iš jų 8 iš užsienio valstybių – Kanados, Suomijos, Danijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Portugalijos. 2022 metais nepralenkiami buvo ir pirmąją vietą iškovojo komanda „Atsipūtę“, distanciją įveikusi per 2,26 minutės. Antroji vieta atiteko komandai „Kogas“, trečioji – komandai „Žalčiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas