Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į ką atkreipti dėmesį renkantis viešbutį kelionei į Islandiją?

Vis dažniau žmonės ieško kelionių, kurios priverstų aikčioti. Visą Europą išmaišę, turistai ieško kažko neatrasto ir neįprasto. Viena iš tokių krypčių – šiuo metu sparčiai populiarėjanti Islandija.
Islandija žiemą
Islandija žiemą / L.Baranausko nuotr.

Dažniausiai lankomuose portaluose galima rasti straipsnių apie itin brangią ledo ir ugnies šalį bei būdus, kaip rasti pigesnius nakvynės variantus, tačiau svarbūs akcentai, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad ir renkantis pigesnius variantus, neminimi.

Retas keliaujantis nesutiktų, jog geriausius patarimus gali dalyti tik ten keliavę ar gyvenantys asmenys. Taigi, apžvelgsime, į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis viešbutį ledo ir ugnies šalyje, bei paprašysime savo patirtimi pasidalyti šeimos viešbučio „Kriunes“ savininką Bjorną Ingi Stefansoną.

Vieta

Kad ir kaip nuobodžiai nuskambėtų, viena svarbiausių užduočių yra patikrinti viešbučio lokaciją. Mums įprasta prieš keliaujant apžiūrėti nuotraukas, paslaugas, viešbučio išdėstymą. Bet kaip dažnai patikriname, kurioje vietovės dalyje yra viešbutis?

Kodėl tai svarbu? „Dažnai atvykę turistai nustemba, kad kai kurios paslaugos gali būti neprieinamos toliau nuo miesto esančiuose viešbučiuose ar tam tikrose Islandijos vietovėse“, – dalijasi pastebėjimu viešbučio „Kriunes“ savininkas. Turistai, kurie neplanuoja išsinuomoti automobilio kelionės metu ir žada naudotis vietiniu transportu, gali susidurti su tam tikromis problemomis.

Tarkime, norint užsisakyti populiariausią ekskursiją po „Auksinį ratą“ („Golden circle“), problemų gali ir neiškilti, nes iš daugumos ekskursijų kompanijų tikrai atsiras vairuotojų, kurie surenka žmones iš visų Reikjaviko apylinkių viešbučių. Tačiau yra ir tokių lankytinų vietų, kurios turi tik keletą kompanijų, surenkančių turistus iš toliau nuo miesto esančių vietovių. Dėl to yra labai svarbu atkreipti dėmesį į viešbučio vietovę ir pasidomėti, kaip toli esate nuo viešojo transporto (jei prireiktų). Taksi paslaugos Islandijoje yra labai brangios, todėl dar šauniau, jeigu jūsų pasirinktas viešbutis turi pervežimo paslaugą.

Maitinimas

Svarbu, kad viešbutyje, kurį pasirinkote (ar netoliese), būtų maitinimo vieta, kuri dirbtų ilgesnį laiką. „Dauguma atvykusių apžiūrėti Islandiją turistų laiko veltui neleidžia – daug keliauja ir išbando siūlomas keliones po lankytinas vietas. Bėda ta, kad visa tai užimą didelę dalį dienos, todėl grįžę į viešbutį turistai dažniausiai būna alkani“, – teigia Islandijoje esančio viešbučio savininkas.

Maistas yra itin svarbus mūsų gerai savijautai, todėl būkite smalsūs ir ištyrinėkite tai, ką siūlo jūsų pasirinkti viešbučiai, bei pasidomėkite, kokias kavines ar restoranus galite rasti aplinkui. Jeigu rinksitės centro viešbučius, būkite nusiteikę už pagrindinį patiekalą sumokėti mažiausiai 3000–4000 ISK (25–30€), nors sostinės rajono viešbučiai gali pasiūlyti daug pigesnį maitinimą. Jeigu mėgstate pavalgyti skaniai ir daug, geriausias variantas rinktis bufeto stiliaus restoraną, kai į maitinimą įskaičiuota dienos sriuba, pagrindinio patiekalo pasirinkimas iš mėsos, žuvies ir vegetariško maisto bei desertas. Tarkime, Islandijos sostinės rajono viešbutis „Kriunes“ kiekvieną vakarą siūlo vakarienės bufetą už 4900 ISK (36€).

Internetas

Šiais laikais vieta be interneto – retai pasitaikantis reiškinys. Tačiau, renkantis viešbutį Islandijoje, svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar viešbučio teritorijoje siūlomas nemokamas belaidis internetas.

Kai kurie viešbučiai ar nakvynės namai apsistojimo pabaigoje gali jus apmokestinti už internetą papildomai.

Pramogos

Dar vienas ne ką mažiau svarbus aspektas, renkantis viešbutį Islandijoje, yra pramogos.

Kadangi Islandijos orai yra gana nenuspėjami, ir tikrai neretai atsitinka taip, kad per atostogas žmonės dėl užklupusios audros ar dėl stipraus vėjo negali keliauti pagal numatytą planą ir užsakyta ekskursija yra atšaukiama, iškyla problema dėl veiklos. Labai daug Islandijos viešbučių tegali pasiūlyti nakvynę ir maitinimą. Reikėtų atkreipti dėmesį į siūlomas pramogas viešbučio viduje. Ar viešbutis turi užsiėmimų pasiūlą esant prastesniam orui? Galbūt yra prieinama biblioteka, žaidimų kambarys, sauna, baseinas ir panašios pramogos.

Pusryčiai

Svarbiausias mūsų dienos maistas yra pusryčiai. Geri ir sotūs pusryčiai yra pagrindinis puikios nuotaikos užtaisas, todėl svarbu pasidomėti, ar vieta, kurioje norite apsistoti, tiekia pusryčius kiekvieną rytą, ir ar yra galimybė sužinoti, kas sudaro pusryčių meniu. Vieni viešbučiai pusryčiams siūlo karštą ir šaltą maistą, kiti – tik šaltą ir labai kukliai. Todėl prieš sumokėdami minimalų 1500–1800 ISK (11–15€) mokestį už pusryčius, įsitikinkite, kad rasite ten tai, ką valgote ir mėgstate.

Islandija yra nuostabi šalis savo gamta, kurią verta pamatyti. Tačiau, kaip ir prieš kiekvieną kelionę, čia keliaujant taip pat svarbu daugiau dėmesio skirti informacijos paieškoms, kad liktumėte patenkinti ir nesusigadintumėte sau nuotaikos. Visada svarbu atkreipti dėmesį į atsiliepimus bei nebijoti kreiptis į viešbutį jų elektroniniu paštu, užduoti visus jums rūpinčius klausimus. Viešbučio „Kriunes“ savininkas Bjornas Ingi Stefansonas taip pat pataria: „Prieš iškeliaudami niekada nebijokite susisiekti su viešbučio registratūra ir išsiklausinėti apie dominančius dalykus, galbūt taip net gausite nuolaidą tam tikroms paslaugoms ar viešbučio kambariui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento