Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Klaipėdos Teatro aikštę jau atkeliavo Kalėdų eglė

Klaipėdos širdyje – Teatro aikštėje, šiandien pakvipo tikromis Kalėdomis. Vidurdienį į centrinę miesto aikštę atkeliavo kalėdinio laukimo simbolis – eglutė. 11 metrų aukščio, 1,3 tonos sveriančią puošmeną Klaipėdai padovanojo klaipėdiečiai sutuoktiniai – Igoris ir Svetlana Stepanovai. Žaliaskarę į Teatro aikštę palydėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir gausus būrys talkininkų.
Klaipėdą puoš Dituvos soduose užauginta žaliaskarė
Klaipėdą puoš Dituvos soduose užauginta žaliaskarė / 15min.lt nuotr.

Lapkričio 30-osios vakarą išdabintą žaliaskarę kartu su Kalėdų Seneliu įžiebs nykštukai ir kiti teatralizuotos pasakos personažai.

Gražuolė sidabrinė eglė, nebeįsitenkanti kukliame sodo bendrijos sklype, į Teatro aikštę atvyko iš Dituvos, Krašto gatvės. Šiemetinė eglė karalienė išrinkta iš 12-os konkuravusių pretendenčių.

Igoris ir Svetlana Stepanovai išlydėdami augintinę dalijosi prisiminimais, jog prieš 10 metų Dituvos sodų bendrijoje įsigijo sodo namelį kartu su jau paaugusia eglute, papuošta kalėdine girlianda. Būtent eglutė anuomet ir patraukė sklypo ieškančios poros dėmesį. Per 10 metų eglutė, apsupta meilės ir rūpesčio, paaugo dar dvigubai tiek ir suvešėjo. Šeimos vaikai ir anūkai užauginti, kartu su eglute atšvęstos ne vienos Kalėdos, todėl Svetlana ir Igoris nusprendė, kad atėjo laikas eglutę padovanoti miesto žmonių džiaugsmui, juolab kad ši jau stokojo erdvės.

„Kaip kiekvienas muzikantas ar rašytojas jaučiasi laimingas atiduodamas savo kūrinį kitiems, taip ir mes esame be galo laimingi dovanodami eglutę miestui“, – sako Svetlana. Šeimininkai išdavė dailios eglutės paslaptį – tai meilė ir rūpestis.

Pasitikti eglutės ir padėkoti medelį dovanojusiems klaipėdiečiams atvyko Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Jis Stepanovų šeimai, kaip padėką, padovanojo mažą eglutės sodinuką. „Šita nuostabi, graži, aukšta, tiesi eglė, aš neabejoju, bus pačiu gražiausiu akcentu visoje kalėdinėje puošyboje mieste. Ji alsuoja gyvybe, meile, tikra kalėdine dvasia. Nesivaikome stebuklo ir nesivaikysime, ko gero, stebuklo nupirkti neįmanoma, stebuklą galima tik užauginti ir jį padovanoti“, – džiaugėsi meras.

Kaip ir ankstesniais metais, Teatro aikštėje pastatyta eglutė bus papuošta tik šviečiančiomis, smulkiomis girliandomis ir visus džiugins iki Trijų karalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant