Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Liepoją – siekti „trenktų“ rekordų, palaikyti Eurovizijos dalyvius ir kultūrėti

Jau po mažiau nei mėnesio – gegužės 13-ąją – tūkstančiai žygeivių iš visos Lietuvos suplūs į kaimyninės Latvijos perlu vadinamą Liepoją, rašoma „TrenkTuro“ pranešime spaudai.
Žygis
Žygis / Organizatorių nuotr.

Ten iš Kuršių nerijos keliasi garsusis didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos šalyse „TrenkTuras“ žygis pajūriu – Coastline Trek su „Eglės sanatorija“.

Drąsiausieji kviečiami priimti 100 kilometrų iššūkį, kitiems siūlomos trumpesnės – 8, 16, 25, 50, 75 kilometrų – alternatyvos. O kad išvyka būtų dar įsimintinesnė, žygio organizatoriai pasidomėjo, ką antrąjį gegužės savaitgalį galima nuveikti Liepojoje.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Kultūringi naktinėjimai

Būtent gegužės 13-ąją Latvijoje (kaip ir kitose Europos šalyse) rengiama tradicinė Muziejų naktis. Dešimtys įvairių miestų, įskaitant Liepoją, kvies nemokamai panaktinėti muziejuose ir apžiūrėti ten veikiančias parodas. Dalyje muziejų lauks ne tik gidų pasakojimai, bet ir muzikantų bei teatralų pasirodymai.

Tad ar ne puiki mintis po žygio pavargusias kojas pailsinti būtent taip? Be to, tai puiki motyvacija žygio trasoje nepasiduoti, kad netektų praleisti suplanuotų apsilankymų muziejuose! Daugiau informacijos – atskirų muziejų svetainėse ir feisbuke.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Skleisti „čiūto tūto“ žinią

Pasirinkusieji ilgesnes „TrenkTuro“ žygio trasas į muziejus gali ir nesuspėti. Bet jų laukia kita veikla – „Eurovizija“ po atviru dangumi. Gegužės 13-osios vakarą vyks šio dainų konkurso finalas, kuriame tikimasi išgirsti ir Lietuvos atstovę Moniką Linkytę su daina „Stay“ („Čiūto tūto“).

Nors „Eurovizija“ vyks Liverpulyje, o ne Liepojoje, tai netrukdo bežygiuojant į rankas čiupti telefoną, įsijungti tiesioginę transliaciją ir drauge niūniuoti bei dainuoti. Tie, kurie iki „Eurovizijos“ pradžios spės įveikti žygį, bus laukiami starto-finišo zonoje ir kartu su kitais šimtais žygeivių stebės Eurovizijos finalą per didelį ekraną. Žinoma, tai ir puiki proga balsuoti už Lietuvos atstovę, ko būnant namuose, padaryti nepavyktų.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Amūro strėlės

Gegužės 13-tąją dar minima baltiškoji Valentino diena – meilės deivės Mildos šventė. Trenkturiečiams meilės tikrai netrūks: pasak organizatorių, žygeiviai įsimylės ir auksinius paplūdimius, ir tankius pušynus, ir… vieni kitus. Milda – ir piršlybų dievaitė, tad gal žygio pabaigą įsimylėjėliams vainikuos ir tas lemtingas klausimas? Tokių įvykių „TrenkTuro“ istorijoje jau yra!

Na, o Latvija šia proga paserviruos įvairių koncertų ir romantiškų vakarienių. Vienas variantų – jaukus vakaras su bene ryškiausiais kaimynų bliuzo atlikėjais. Įvairių koncertų Liepojos Didžiojo gintaro koncertų salėje netrūks visą savaitgalį.

Tad priežasčių atvykti į Liepoją – begalė. Asmeniniai iššūkiai susipins su Eurovizijos šurmuliu, nuo tūkstančių žingsnių pavargusias kojas ramins kultūrinimosi džiaugsmas. Ar susitiksime? Daugiau informacijos apie žygį ir registracija – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas