Sportas gyvai
2023 06 21

Žinomas keliautojas su dukra aplankė Legolendą: jei čia vyksite, privalote žinoti keletą svarbių dalykų

Neseniai atšventėme dukros gimtadienį ir man, kaip visada, teko gerai pasukti galvą, kokia dovana pradžiuginti jaunąją panelę. Tai nebuvo paprasta, vaikus šiais laikais nustebinti nelengva – jie viską turi. Pasitelkiau dažniausiai pasiteisinantį variantą – kelionę. Kelionių mano vaikas paprastai neatsisako (genai, įtariu), tad tokia dovana paėjo ir šįkart. Tiesa, tuo metu kelionės krypties dar nebuvau sugalvojęs, tad teko apsimesti, kad tai yra staigmena. Dabar jau turiu konkrečią idėją. Kai pavyks ją įgyvendinti, galimai, ir aprašysiu.
Legolendas, Danija
Legolendas, Danija / Vaido Mikaičio nuotr.

Gal ir jums šiuo metu tokia dilema yra aktuali? O gal šiaip mąstote, kur vasarą būtų galima nukakti su vaikais? Jei taip, galiu pasidalinti savo paskutinės kelionės, po kurios mano dukra liko tikrai patenkinta, įspūdžiais ir patarimais, kurie galėtų būti naudingi ir jūsų vaikiškai kelionei. Kalbu apie vieną populiariausių vaikiškų krypčių Europoje – Legolendą. Jei dar nesate jame buvę, tačiau planuojate, siūlau paskubėti ir tai padaryti dar šią vasarą.

Vaido Mikaičio nuotr. / Legolendas, Danija
Vaido Mikaičio nuotr. / Legolendas, Danija

Kodėl? Nes pernai į Danijos miestą Bilundą, kuriame ir yra Legolendas, iš Lietuvos buvo vykdomi kone kasdieniai skrydžiai. Dabar gi, popandeminių lėktuvų reisų nukreipimo į pelningesnes rinkas laikais, į Bilundą skrendama vos dukart per savaitę. Ir negali žinoti, ar kitąmet šis maršrutas apskritai nebus panaikintas. Tada pasiekti Legolendą bus itin sunku, brangu ir nepatogu. Jau ir šiemet nuskristi į Bilundą yra gerokai brangiau nei pernai.

Negali žinoti, ar kitąmet šis maršrutas apskritai nebus panaikintas.

Kita vertus, šiemet visur skristi yra brangu ir Bilundas tiesiog nėra išimtis. Trečia vertus, lietuviai taip pat turtėja sparčiau nei bet kada, ką liudija ir pabrangusių skrydžių paklausos nemažėjimas.

Įdomu, kad pats Bilundas su maždaug 7000 gyventojų yra maždaug šimtasis miestas šalyje, o Bilundo oro uostas yra net antrasis pagal dydį. Įsivaizduojate? Ir tai nėra Karmėlavos variantas, kai oro uostas yra įkurtas kaime prie didelio miesto. Prie Bilundo nėra didelių miestų. Taip yra dėl Legolendo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius