Peru
Sevičė (ceviche) – žuvis, pamarinuota citrinos sultyse su čili, druska, svogūnais ir kalendra. Vitaminas C iš citrinų padeda imuninei sistemai ir šarmų pusiausvyros atstatymui, o vitaminas B ir omega-3 sočiosios rūgštys žuvyje gelbsti nuo pykinimo ir galvos skausmo.
Vokietija
Rollmops – marinuota silkė su agurkėliais ir svogūnais. Tai dar vadinama katerfruhstuck – pagirių pusryčiais. Pilni elektrolitų, kurių dabar reikia jūsų vargšui kūnui.
Pietų Afrika
Stručio kiaušinių omletas. Stručio kiaušiniai tokie dideli, kad prilygsta dviejų tuzinų vištos kiaušinių omletui. Gal verčiau pasikviesti draugų tokiems pusryčiams.
Anglija
Angliški pusryčiai. Pupelės, kiaušiniai, skrebučiai, pomidorai, šoninė, dešrelės, pievagrybiai... Toks riebus ir angliavandenių pilnas maistas populiariausias Jungtinės Karalystės ir Airijos pagirių vaistas. Tik neperdozuokite.
Kolumbija
Sancocho – sriuba su mėsa (dažniausiai kiauliena), bulvėmis, kukurūzais ir daržovėmis.
Meksika
Meksikietiškos krevečių ir jūros gėrybių salotos. Arba (jeigu išdrįstumėte) menudo – tai sriuba iš žarnokų, laimo, svogūnų, kalendros ir čili pipirų.
Italija
Dvigubas espresso. Kofeinas suteiks energijos, taip pat nustatyta, kad jis veikia prieš cheminius etanolio (gryno alkoholio) junginius ir taip padeda sumažinti galvos skausmą. Tik nepamirškite gerti vandens, nes kofeinas dehidratuoja kūną.
Indija
Vanduo su citrina ir žolelių arbatos. Žolelių arbatose gausu antioksidantų, kurie padeda kepenims greičiau atsigauti ir susitvarkyti su toksinais, kuriuos suvartojote. Jeigu pykina – įdėkite į arbatą ir imbiero ar levandų. Ir gerkite daug vandens, nes ir arbatoje yra kofeino, kuris dehidratuoja kūną.
Kinija
Congee – ryžių košė. Nors joje nėra kokių nors specialių ingredientų, kurie padėtų kūnui susitvarkyti su pagiriomis, ji skani, soti ir kūną papildo skysčiais, kurių netekote per alkoholį.
Japonija
Laikas moliuskams. Juose yra ornitino – amino rūgšties, kuri padeda atsigauti kepenims ir pašalinti toksinus. Japonijoje pagirioms gautumėte shijimi miso sriubos, kuri pagaminta iš „dashi“ sultinio, miso pastos ir shijimi moliuskų.
Rusija
Rauginti kopūstai. Pilni vitamino C, probiotikų, o rūgštis pažadins kūną. Dar Rusijoje kitą dieną populiaru ir gira – joje yra B grupės vitaminų, kurie padės atgauti energiją, taip pat nemažai magnio, cukraus ir amino rūgščių.