Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į žygį „Karūnos keliu“ iškeliavusius lietuvius oras privertė keisti planus

Trys kauniečiai Mindaugas Šatkus, Virgilijus Rudinskas ir Liudvikas Gužauskas liepos 1 d. pradėjo savaitės kelionę baidarėmis, kurią pratęs dviračiais. Kelionės tikslas – surinkti iš gyventojų linkėjimus Lietuvai, kuriuos liepos šeštąją vyrai planuoja įteikti Prezidentei Daliai Grybauskaitei. Tačiau laikytis kelionės maršruto trukdo lietuviška vasara – dėl prasto oro vyrams teko keisti planus.
Žygeiviai Jonavoje
Žygeiviai Jonavoje / Asmeninė nuotr.

„Vakar (sekmadienį – aut. past.) Nemunas taip bangavo, kad nusprendėme sustoti ir neberizikuoti. Šiuo metu esame namuose, ilsimės. Popiet susirinksime ir automobiliu keliausime iki Svencelės. Iš ten ketiname pratęsti maršrutą, kaip suplanuota“, – sakė vienas iš žygio „Karūnos keliu“ sumanytojų ir dalykų M.Šatkus.

Pasak jo, labiausiai gaila, kad sekmadienį negalėjo pasiekti Gelgaudiškio – žmonės ten jų laukė. Susirinko visa bendruomenė.

„Tačiau plaukimas išvargino ir emociškai, iš fiziškai – teko plaukti prieš vėją ir t.t. Mes ruošėmės prastoms oro sąlygoms, bet be tokioms“, – neslėpė žygeivis. Gelgaudiškius jis kartu su kolegomis ketina aplankyti pirmadienį – trumpam užsuks, keliaudami į Svencelę.

Nepaisant to, kad kelionė nevyksta idealiai taip, kaip buvo planuota, vyrai neslepia džiaugsmo: kad ir kur užsuka, yra sutinkami daugybės žmonių, kurie dalinasi savo linkėjimais Lietuvai.

Asmeninė nuotr./Lietuvių linkėjimai
Asmeninė nuotr./Lietuvių linkėjimai
Asmeninė nuotr./Linkėjimai Lietuvai
Asmeninė nuotr./Linkėjimai Lietuvai

„Daugiausia piešinių. Vaikai, pavyzdžiui, piešia Prezidentei ir giria ją. Vyresnieji rašo laiškus. Ką rašo? Neskaitėme dar“, – juokėsi pašnekovas.

Pasak jo, būtent žmonių palaikymas ir labiausiai motyvuoja tęsti žygį. „Paskambina žmonės iš Žemaitijos ir klausia, kada būsime, sako, kad derina policijos palydą mums per miestą. Todėl pažadus tikrai tesėsime – rytojaus ir porytojaus planas nesikeičia“, – žadėjo M.Šatkus.

Norintys sekti žygį „Karūnos keliu“ gali tai daryti socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai