Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 01

Irane lietuvį pribloškė vyrams suteikiama galia: „Moterys žaibavo akimis, bet prieštarauti nedrįso“

Iranas vėl krito veidu į pamazgas. Kai ši prieš kelis dešimtmečius islamistų sukilimą patyrusi ir į diktatūrą nugrimzdusi valstybė prieš pat pandemiją ėmė rodyti pirmuosius normalumo ženklus, viskas vėl apsivertė. Rusijai užpuolus Ukrainą, Iranas nedviprasmiškai stojo į agresoriaus pusę taip vėl tapdamas agresyvia, pasaulio stabilumą klibinančia ašimi. Dėl to yra gaila, nes buvo gimusi viltis, kad Iranas po truputį virs normalia valstybe. Juolab kad pastaraisiais metais jo ir turistų santykiai buvo ėmę sparčiai gerėti ir vis daugiau keliautojų ryždavosi aplankyti šią keistą šalį.
Iranas
Iranas / Vaido Mikaičio nuotr.

Pats Iranas taip pat tam dėjo pastangas – buvo supaprastintas vizų gavimo procesas, atsirado visai neblogų skrydžių (retrospektyviai žiūrint, ironiška, kad patraukliausi skrydžiai į Iraną buvo iš Kyjivo, tai yra valstybės, prieš kurią dabar Iranas smurtauja, sostinės) ir tokios kelionės pastebimai populiarėjo.

Iranas vietoj pinigų sėmimo iš turizmo pasirinko karo eskalaciją.

Dabar reikalai ne tik grįžo į buvusias pozicijas, bet dar ir pablogėjo – anksčiau buvęs tiesiog diktatūra, dabar Iranas tapo agresoriumi. O koks normalus žmogus gali norėti keliauti į valstybę agresorę? Teisingai, joks. Todėl iki pandemijos didėjusi vakariečių turistų kreivė dabar nutrūko visai, nes Iranas vietoj pinigų sėmimo iš turizmo pasirinko karo eskalaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas