Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 27

Iranietis atskleidė tikrąjį savo šalies veidą: čia net vyksta „diskotekos su pusnuogėmis panomis“

Praėjo Kalėdos, didieji džiaugsmai baigėsi, tačiau viena didelė šventė, tai yra Naujųjų Metų sutikimas, dar laukia. Daugelis turbūt jau yra suplanavę, kur juos pasitiks. Aš pats šįkart juos sutiksiu Lietuvoje, bet per gyvenimą esu tai daręs įvairiose šalyse. Vienas tokių sutikimų, pavyzdžiui, buvo Irane. Žinant Irano reputaciją, nesakau, kad dabar tuo didžiuojuosi, bet tuomet Iranas dar nebuvo toks blogas, koks yra dabar. Aišku, pakankamai blogas jis jau buvo, bet dabar ta šalis, padedanti Rusijos agresijai Ukrainoje, yra tiesiog absoliutus blogis.
Kelionė į Iraną
Kelionė į Iraną / Vaido Mikaičio nuotr.

Tiesa, tie Naujieji Metai Irane buvo ne mūsiški, o iranietiški, kurie būna kovo mėnesį. Kad aš juos sutiksiu Irane, sužinojau jau rankose turėdamas lėktuvo bilietus, taigi jie mums išpuolė atsitiktinai – tikslingai Naujųjų švęsti Irane aš tikrai neplanavau. Ir jūs neplanuokite, nes, pirma – Iranas yra terorizmą remianti ir, iš esmės, prieš mus kariaujanti šalis, o antra – Naujieji Metai Irane turistui yra rakštis užpakalyje.

Kodėl? Nes tuo metu gerai savaitei šalyje gyvenimas sustoja iki minimumo, nedirba dauguma restoranų, būna labai apribotas viešasis transportas ir gyvenimas tampa tylus bei nuobodus. Gerai bent tai, kad mes atvykome bene priešpaskutinę šventės dieną ir to nuobodulio patyrėme santykinai mažai.

Vaido Mikaičio nuotr. / Viešnagė iraniečių šeimoje. Vakarienė
Vaido Mikaičio nuotr. / Viešnagė iraniečių šeimoje. Vakarienė

Tas porą nykių dienų praleidome šiauriniame Irane esančiame Tebrizo mieste, todėl iki dabar Tebrizą prisimenu kaip nykų miestą, iš kurio norėjosi kuo greičiau ištrūkti. Bet kaip tu ištrūksi, kai nėra transporto? Todėl sėdėjome viešbutyje ir darėme nesąmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas