Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Hurgados grįžęs lietuvis: mes, vyrai, buvom „pasipuošę“, tai baimės nejautėme

Lygiai prieš savaitę 180 į Egipto Hurgados kurortą susiruošusių turistų iš Lietuvos turėjo iškęsti 10 valandų laukimą Vilniaus oro uoste. Šeštadienį, po penktadienį Hurgadą sukrėtusio teroristinio išpuolio, Vilnių poilsiautojai pasiekė taip pat dviem valandomis vėliau, negu planuota. Bendrovės „Small Planet Airlines“ lėktuvas turistus į Vilniaus oro uostą atgabeno šeštadienį penktą valandą vakaro, nors anksčiau skelbta atvykimo laikas buvo 15 val. dienos.

Penktadienį Hurgados „Bella Vista“ viešbutis, kuriame tuo metu buvo apsistoję dešimt poilsiautojų iš Lietuvos, tapo išpuolio epicentru. Teroristai, šaukiantys „Allahu Akbar“, sužeidė du turistus iš Austrijos, ir vieną iš Švedijos.

„Buvome 50 km nuo Hurgados, o apie išpuolį sužinojome tą pačią minutę“, – sakė iš Hurgados grįžęs lietuvis. Paklaustas, ar jautė nerimą, nusijuokė: „Mes, vyrai, buvome „pasipuošę“ tai nelabai tą nerimą jautėme. Moterys išgyveno“.

Iš Hurgados grįžusi rusakalbė Larisa tikino, kad vakar žmonės šiek tiek buvo išsigandę ir puolė į paniką, gavę žinias apie teroristinį išpuolį.

Be to, vyriškis pridūrė, kad poilsiautojai labiau nei dėl išpuolio nerimavo dėl vėluojančio į Vilnių išskristi lėktuvo.

Daugiau į Egiptą neskris 

Iš Hurgados grįžusi rusakalbė Larisa tikino, kad penktadienį žmonės buvo šiek tiek išsigandę ir puolė į paniką, gavę žinias apie teroristinį išpuolį.

„Panika, nes sėdime, šnekamės, kažkas įeina ir sako: „Ar žinote, kad šaudo?“. Puolame į internetą skaityti naujienų“, – teigė moteris, kuri pridūrė, kad išpuolis buvo įvykdytas vos kilometro atstumu nuo viešbučio, kuriame ji apsistojo.

„Nieko negirdėjome, gatvėje buvo tylu, tik apsaugos padaugėjo“, – pasakojo Larisa ir patikino, jog daugiau į Egiptą nevyks: „Žiaurus stresas“.

Kiti žada į Egiptą sugrįžti 

Visiškai kitokios nuotaikos buvo dar viena iš Egipto šeštadienio vakarą grįžusi poilsiautoja.

„Nuotaikos po atostogų geros. Nerimo nebuvo, nes toli nuo mūsų, kažkaip viskas buvo ramu. Gal tarp vyresnių žmonių buvo panika, bet tarp jaunimo nelabai“, – tikino prisistatyti nepanorusi lietuvė keliautoja.

„Visiškai nejautėme jokios įtampos, ir jeigu dukra nebūtų parašiusi žinutės, net nebūtume žinoję, kad taip atsitiko. Kai parašė, apsidžiaugėme, kad ne mūsų viešbutyje“, – įspūdžiais dalijosi poilsiautoja Audronė ir pabrėžė, kad Hurgados oro uoste itin sustiprintas saugumo lygis.

Paklausta, ar dar vyks į Egiptą, moteris patikino, kad tikrai taip.

„Padėk Dieve, tik jiems ateiti į protą“, – nusijuokė Audronė.​

„Padėk Dieve, tik jiems ateiti į protą“, – nusijuokė Audronė.

„Nejautėme jokios įtampos, nes mes sakome, kad ten, kur mes, nelaimės nebūna. Labai geri žmonės, labai geras viešbutis, viskas super, važiuosime vėl“, – sakė dar viena geros nuotaikos nestokojusi poilsiautoja iš Lietuvos.

Turistas Nerijus taip pat aiškino, kad teroristinis išpuolis Hurgados viešbutyje penktadienio vakarą atostogų nesugadino.

„Viskas buvo gerai, atostogų nesugadino, labiau nuotaiką sugadino atidėtas „Small Planet Airlines“ skrydis praėjusį šeštadienį“, – aiškino iš Hurgados grįžęs Nerijus.

VIDEO: Edvardas Žičkus apie atostogas Hurgadoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas