Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 28 /15:49

Iš JK grąžinti Latvijos piliečiai bus izoliuoti viename šalies viešbučių

Daugiau nei 140 Latvijos piliečių išreiškė norą grįžti į Latviją specialiu repatrijavimo skrydžiu iš Jungtinės Karalystės (JK), tačiau į skrydį galės patekti tik 50 žmonių, pranešė Latvijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Janis Bekeris Latvijos visuomeniniam transliuotojui duotame interviu.
Latvija
Latvija / 123RF.com nuotr.

Pirmenybė bus suteikta nepilnamečiams, kurie JK viešėjo be tėvų, asmenims, neturintiems socialinės apsaugos bei tiems gyventojams, kuriems reikia skubiai grįžti dėl teisinių ar kitų asmeninių priežasčių.

Atvykusieji privalės pasitikrinti dėl COVID-19 ir dešimt dienų izoliuotis viešbutyje.

Pasak J.Bekerio, Užsienio reikalų ministerija nemato būtinybės vykdyti papildomus repatriacijos skrydžius.

Jis pabrėžė, jog repatrijavimo skrydžiai yra skirti tiems žmonėms, kurie JK yra atsidūrę kritinėje padėtyje ir neturi kito sprendimo.

„Matome, kad daugelis žmonių yra išvykę į JK aplankyti savo artimųjų ar draugų, jie gali likti ilgiau arba pasinaudoti kitais maršrutais, norėdami grįžti į Latviją“, – kalbėjo J.Bekeris.

Be to, jis pranešė, kad maršrutui Ryga–Londonas nupirkta daugiau nei 100 bilietų. Šie bilietai buvo parduodami tik Didžiosios Britanijos piliečiams arba asmenims, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra JK.

Estija gruodžio 29 dieną surengs repatrijavimo skrydį, į kurį bilietus įsigijo ir maždaug dešimt Latvijos piliečių. Jie bus atgabenti į Latviją ir taip pat turės izoliuotis viešbutyje.

Iš JK grąžinti Latvijos piliečiai bus izoliuoti viename šalies viešbučių

Aviakompanijos „Air Baltic“ repatriaciniu reisu iš Jungtinės Karalystės pirmadienį grąžinti Latvijos piliečiai bus nustatytam laikotarpiui izoliuoti viešbutyje „Rixwell Elefant Hotel“, pranešė Latvijos investicijų ir plėtros agentūros (LIPA) vadovas Kasparas Rožkalnas.'

„Rixwell Elefant Hotel“ kol kas yra vienintelis viešbutis Latvijoje, su kuriuo LIPA yra pasirašiusi sutartį dėl saviizoliavimosi paslaugų teikimo. Šiame viešbutyje yra 71 kambarys.

Anot K.Rožnalno, deramasi su dar keliais viešbučiais, kurie yra pasirengę teikti saviizoliavimosi paslaugas, ir tikėtina, kad tokių viešbučių gruodžio 29-ąją bus jau penki.

Kaip jau buvo skelbta pranešta, valstybė finansuos piliečių izoliavimąsi viešbučiuose – padengs 100 proc. apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų išlaidų, bet ne daugiau kaip 45 eurus asmeniui per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant