Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 28

Iš Latvijos grįžęs keliautojas atskleidė, ką kai kurie latviai galvoja apie lietuvius: nustebsite

Iš savaitgalinių pasidairymų Jūrmaloje ir užfiksuoto fakto, kad bent ketvirtadalis automobilių joje yra su lietuviškais valstybiniais numeriais, peršasi išvada, kad lietuviams labai patinka Latvija. Tai taip pat rodo, kad mūsų santykiai su latviais yra geri, kas savaime yra tiesiog puiku – su kaimynais reikia sutarti, ne tiek jau daug gerų kaimynų turime apskritai (vos du, nes kiti du yra teroristiniai, agresyvūs ir atvirai kenkėjiški).
Išvyka į Latviją
Išvyka į Latviją / Vaido Mikaičio nuotr.

Todėl šios dienos tema ir vėl bus Latvija, kurioje šią vasarą man pasitaikė viešėti dažniau nei kitur, o pastaruoju metu – net du savaitgalius iš eilės. Kodėl taip išėjo? Nes abu kartus spontaniškai užsimanius prie jūros, gavau patirti, kad lietuviškame pajūryje nebebuvo likę nakvynių adekvačiomis kainomis. Tai yra natūralu – besibaigiant vasarai visi nori pasidžiaugti galimai paskutiniais gerais orais ir patraukia pajūrio link.

Tada ir teko rinktis Latviją – su paskutinės minutės nakvynėmis joje yra kiek paprasčiau. Kodėl? Nes latviai turi kelis šimtus kilometrų pajūrio ir mažiau gyventojų, todėl vietų nakvoti natūraliai yra daugiau. Nesakau, kad daug daugiau, bet pasirinkimas (jei tai nebūna ilgasis Žolinės savaitgalis, kai pusė Lietuvos suplūsta į Latviją) paprastai būna šiek tiek didesnis.

Vaido Mikaičio nuotr. / Išvyka į Latviją
Vaido Mikaičio nuotr. / Išvyka į Latviją

Šiaip aš pats niekada nebuvau didelis Latvijos pajūrio gerbėjas ir laikiausi pozicijos, kad kam vykti į Latviją, kai galima poilsiauti Lietuvoje. Bet po poros pusiau priverstinių vizitų (dėl tų pačių nakvynės radimo sunkumų) apsipratau ir dabar jau nebesu toks griežtas kaimynų atžvilgiu. Aišku, prie to prisidėjo ir faktas, jog šiais laikais nemažai laiko praleidžiu šiaurinėje Lietuvos dalyje, iš kur Latvija pasiekiama greičiau. Ir tai aktualu ne tokiai ir mažai Lietuvos daliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas