Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Vilniaus į Kutaisį skridusiame lėktuve vienas iš keleivių patyrė infarktą

Trečiadienį iš Vilniaus į Gruzijos Kutaisio oro uostą skridęs aviakompanijos „Wizz Air“ orlaivis buvo priverstas leistis Rumunijoje. Tokį sprendimą pilotas priėmė po to, kai vienam iš keleivių prireikė medikų pagalbos. Pirminiais duomenimis, vyriškis patyrė infarktą.
„Wizz Air“ lėktuvas Airbus A321
„Wizz Air“ lėktuvas Airbus A321 / wizzair.com nuotr.

Apie tai, jog skrydžio metu medikų pagalbos prireikė vienam iš keleivių, 15min pranešė šiuo reisu į Gruziją skridęs Marius.

„Kelionės metu maždaug 50 metų vyriškiui pasidarė bloga. Atrodo, infarktas. Jo žmona ar draugė pradėjo panikuoti, prašė padėti, atsiliepti, jei yra, medikų. Vienas iš keleivių pradėjo daryti širdies masažą ir tai darė tol, kol lėktuvas nutūpė Rumunijoje. Tokį sprendimą priėmė orlaivio pilotas. Oro uoste lėktuvą pasitiko medikai ir išsivežė sunegalavusį vyrą“, – sakė keleivis.

Pasak jo, likę skrydžio keleiviai Rumunijoje neužsibuvo – tęsė skrydį į Gruziją.

„Į Kutaisio oro uostą atskridome pavėlavę maždaug 3 val. Tačiau tai nesvarbu. Tikiuosi, vyriškį išgelbėjo“, – sakė Marius, prisipažinęs, jog į tokią situaciją pateko pirmą kartą gyvenime.

Šiuo skrydžiu jis pradėjo atostogas Gruzijoje, kurioje, kaip sakė portalui, oras panašesnis į pavasarį, o ne rudenį. „Žydi medžiai, šilta“, – pirmaisiais įspūdžiais pasidalijo lietuvis.

„Wizz Air“ skrydis W6 8045 iš Vilniaus į Kutaisį buvo nukreiptas į Iasi oro uostą Rumunijoje, kai vienam iš keleivių prireikė medikų pagalbos. Kai keleivis buvo išgabentas į ligoninę, skrydis į Kutaisį buvo tęsiamas ir vėlavo 1 val. 50 min. Dėl to 2 val. 5 min. vėlavo ir kitas „Wizz Air“ skrydis W6 8046 iš Kutaisio į Vilnių. Dėkojame įgulai už greitą reakciją į situaciją suteikiant pagalbą keleiviui. Suteikti duomenų apie nukentėjusiojo sveikatos būklę negalime dėl paciento privatumo“, – rašoma kompanijos „Wizz Air“ komentare. ​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas