Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš žiemos miego bunda Panevėžio Senvagės fontanas: pirmasis pasirodymas – jau greitai

Išskirtinis Senvagės akcentas – plaukiojantis fontanas su įspūdingomis vaizdinėmis projekcijomis dar pernai tapo bene lankomiausiu miesto objektu ir ne veltui – net 36 metrų ilgio, beveik 18 metrų aukščio, plaukiojantis, sinchronizuotas, muzikinis šviesų ir projekcijų fontanas yra pats didžiausias, naujausias, efektyviausias ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Jame panaudota daug objektų, naujovių, įmontuota sudėtinga elektronika, integruotas išmanusis valdymas.
Panevėžio fontanas
Panevėžio fontanas / Gedimino Kartano/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Grįžo po žiemos

Deja, pernai įspūdingu vaizdu panevėžiečiai ir miesto svečiai džiaugėsi ne ilgai. Rudenį startavęs fontanas veikė vos kelias savaites, atvėsus orams jį buvo būtina demontuoti, o po žiemos fontanas ir vėl grįžta į Senvagę.

„Šiomis dienomis vyksta montavimo darbai, iki sekmadienio bus atliekami ir fontano bandymai. Jeigu viskas vyks sėkmingai, startuosime šį savaitgalį“, – naujienų portalui JP patvirtino Senvagės projekto vadovas Marius Garbauskas.

Veiks kiekvieną dieną

Rudenį Senvagėje fontanas veikė kiekvieną dieną nuo 7.30 val. iki 21 val., o muzikinis šviesų ir projekcijų fontano pasirodymas vyko kiekvieną penktadienį ir šeštadienį nuo 21 val. iki 21.30 val.

Tada, atėjusius pasigrožėti, plaukiojantis fontanas stebino 30 min. spektakliu, kuriame pagal iš anksto suprogramuotą algoritmą sinchronizuotai, dinamiškai veikė fontano srovės, grojo muzika, keitėsi povandeninis srovių apšvietimas ir ant vėduoklės formos vandens ekrano suprojektuotas įspūdingas vaizdas. Sukurtos net dvi spektaklio versijos – šviesiam ir tamsiam paros metui.

Kaip fontanas veiks šiemet, savivaldybės atstovai informacijos neteikia, nes dar nėra oficialiai patvirtinta. Tačiau, pasak M.Garbausko, fontanas veiks kiekvieną dieną ir panašiu grafiku kaip pernai. Panevėžiečius jis džiugins visą vasarą ir iki tol, kol bus tinkamos oro sąlygos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas