Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islandijoje – nauja neįprasta atrakcija: lagūna ant vandenyno kranto

Islandijoje jau atidaryta nauja pasakiška vieta – „Sky Lagoon“. Tai geoterminė lagūna, sukurta ant Atlanto vandenyno kranto, vos už kelių minučių kelio automobiliu nuo Reikjaviko.
Nauja atrakcija Islandijoje – „SKy Lagoon“
Nauja atrakcija Islandijoje / Sky Lagoon by Pursuit nuotr.
Temos: 2 Islandija Kelionės

Lankytojai galės čia atsipalaiduoti žiūrėdami į fantastiškus peizažus, kuriais visame pasaulyje garsėja ši ledo ir ugnies šalis. Mėgaudamiesi maloniai šiltu vandeniu, galėsite žiūrėti į vandenyną, stebėti dieviškus saulėlydžius. Žiemos metu gali pasitaikyti proga ir išvysti Šiaurės pašvaistę, šokančią danguje.

Karštosios Islandijos versmės yra viena mėgiamiausių turistų atrakcijų šalyje. Naujoji lagūna yra viena iš daug vietų, kur galima atsipalaiduoti panirus į geoterminius baseinus.

Pagrindinė „Sky Lagoon“ dalis yra „begalybės baseinas“ („infinity pool“) – tai baseinas, kuriame nesimato jo krašto. Atrodo, kad jis įsilieja į vandenyno peizažą. Lagūnoje yra ir saunos, baras, kavinė, restoranas, kuriame galima ragauti islandiškų patiekalų.

„Sky Lagoon“ vilioja septynių žingsnių ritualu. Jis prasideda atsipalaidavimu lagūnoje, tuomet kūnas atvėsinamas (kad ir pasivaikštant vėsiame ore arba įšokus į vėsaus vandens baseiną). Kitas žingsnis – atsipalaidavimas saunoje su nuostabiu vaizdu. Po jos kūnas atgaivinamas, nušveičiamas, apsilankoma garų kambaryje. Galiausiai laukia dušas ir dar vienas atsipalaidavimas lagūnoje.

Apsilankymo šioje vietoje kainos suaugusiems prasideda nuo 8,5 tūkst. kronų (maždaug 56 Eur), vaikams – perpus pigiau. Daugiau apie „Sky Lagoon“ rasite čia.

Tiesa, jeigu neturite imuniteto nuo COVID-19 (nesate paskiepytas arba persirgęs), apsilankymo teks palaukti. Kol kas Lietuvą Islandija yra priskyrusi prie didelės rizikos šalių – t.y., iš Lietuvos į Islandiją atvykti leidžiama tik esant būtinybei. Kelionei reikia gauti leidimą, o atvykus 14 d. izoliuotis karantino viešbutyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas