Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islandijoje panaikinti kelionių ribojimai, susiję su COVID-19, juos mažina ir kitos šalys

Europą pastaraisiais mėnesiais apėmusi lengvesnės omikron atmainos susirgimų banga ir aukštas skiepijimo lygis kai kurias valstybes paskatino atlaisvinti ar visiškai panaikinti kelionių ribojimus dėl COVID-19.
Kelionės
Kelionės / 123RF.com nuotr.

Keliautojų pamėgtoje Islandijoje nuo vasario 24 d. panaikinti visi kelionių ribojimai, kurie buvo susiję su COVID-19. Šios šalies pasienyje nebus taikomos COVID-19 prevencijos priemonės, nepaisant to, ar asmenys yra pasiskiepiję, ar ne. Islandijos valdžia kelionių ribojimo taisyklių nutraukimo sprendimą priėmė vienbalsiai.

Islandijoje taip pat panaikintas 200 žmonių susibūrimo viduje limitas ir nutrauktas barų darbo valandų apribojimas, rašoma „Reuters“ ir „Breaking travel news“. Šiuo metu šalyje yra visiškai pasiskiepijęs 81 proc. šalies gyventojų.

Norvegija irgi atsisakė kelionių taisyklių ribojimų, tačiau dar anksčiau už Islandiją. Nuo vasario 12 d. buvo panaikinti visi su COVID-19 susiję atvykimo į Norvegiją reikalavimai. Nebereikės atlikti testų, registruotis ir pan.

Norvegijoje apsispręsta atsisakyti ir kitų apribojimų. Šalyje niekur nereikia dėvėti veido kaukės, panaikintos socialinio atstumo taisyklės. Norvegijoje šiuo metu dirba visi barai, restoranai, muziejai, galima lankytis įvairiausiuose renginiuose, rašoma „Visit Norway“.

Kipre panaikintas privalomas į šią šalį atvykstančių keleivių PGR tyrimas. Paskiepyti ar pasveikę nuo COVID-19 keliautojai, neatsižvelgiant į jų pilietybę ir išvykimo šalį, atleidžiami nuo prievolės atitikti atitinkamos kategorijos reikalavimus (pvz., pateikti neigiamą laboratorinio tyrimo rezultatą, įsipareigojimą izoliuotis ir pan.), rašoma „Cyprus-mail“.

Prancūzija nuo vasario 12 d. panaikino pasiskiepijusių keliautojų tikrinimo reikalavimus. Pasiskiepijusiems asmenims (ir su vakcinuotais suaugusiais atkeliaujantiems nepilnamečiams) atvykstantiems į Prancūziją, netaikomi jokie apribojimai. Vis dėlto, vyresni kaip 12 metų vaikai, jei jie neskiepyti, privalo pateikti neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Nevakcinuotiems suaugusiesiems atvykimo sąlygos priklauso nuo to, iš kokios šalies atvykstama, rašoma Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

123RF.com nuotr./Paryžius
123RF.com nuotr./Paryžius

Nuo vasario 11 d. visiškai paskiepyti keliautojai ir jaunesni nei 18 metų žmonės į Jungtinę Karalystę gali atvykti be jokių papildomų tyrimų reikalavimų. Jungtinėje Karalystėje taip pat nebėra privalomos veido kaukės, supaprastintos ir keleivių paieškos nustatymo formos. Šios formos reikalingos visuomenės sveikatos institucijoms, kurios siekia palengvinti kontaktų atsekimą, jei keliautojai keliaudami lėktuvu, laivu, geležinkeliu, autobusu ar automobiliu susiduria su infekcine liga.

Visi, kurie planuoja atvykti į Jungtinę Karalystę, bet nėra pasiskiepiję, turi užpildyti keleivių paieškos formą.

Nepasiskiepiję keliautojai (iš žaliojo sąrašo šalių), kurie nori nukeliauti į Jungtinę Karalystę, turi prieš išvykimą parodyti neigiamą testo rezultatą ir užsisakyti bei sumokėti už antros dienos PGR testą (tai – vadinamasis „atvykimo testas“). Kita vertus, nuo vasario 11 d., nepasiskiepijusiems keliautojams čia nebereikės atlikti aštuntos dienos testo ir karantinuotis (nebent jų testas yra teigiamas), rašo CNN.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas