Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanija vis dar tikisi pasiekti šių metų turizmo tikslus

Ispanija tikisi įvykdyti savo tikslą šiais metais priimti maždaug 45 mln. užsienio turistų, nepaisant dėl koronavirusų taikomų kelionių apribojimų, su kuriais susiduria britai – pagrindinis turistų šaltinis Ispanijoje, pirmadienį pranešė vyriausybė.
Barselona
Barselona / Pexels nuotr.
Temos: 2 Ispanija Turizmas

„Mes vis dar galime atgauti pusę savo tarptautinio turizmo apimties šiais metais, tai yra pagrįstas tikslas“, – perkamiausiame dienraštyje „El Pais“ paskelbtame interviu teigė turizmo ministrė Maria Reyes Maroto.

„Vasarą tikimės sulaukti apie 17 mln. tarptautinių turistų, kurių daugelis bus britai, nes tai Ispanijai labai ištikima rinka“, – pridūrė ji.

Gegužės viduryje ministrė paskelbė, kad Ispanija, prieš pandemiją antra turistų mėgstamiausia šalis pasaulyje po Prancūzijos, šiemet turėtų sulaukti 45 mln. lankytojų iš užsienio – tai būtų daugiau nei pusė 83,5 mln. turistų skaičiaus, kurie šalyje lankėsi 2019-aisiais.

Remiantis naujausiais oficialiais duomenimis, sausio–gegužės mėnesiais Ispanija priėmė 3,2 mln. užsienio lankytojų, įskaitant apie 130 tūkst. britų.

Didžioji Britanija leido atnaujinti tarptautines keliones gegužę po kelis mėnesius galiojusių draudimų vykti į užsienį, tačiau Ispanija nėra įtraukta į vadinamąjį saugių vietų „žaliąjį sąrašą“.

Tai reiškia, kad britai, grįžę iš kelionių į žemyninę Ispanijos dalį, atvykę 10 dienų turi izoliuotis ir atlikti du COVID-19 testus.

Išimtis taikoma tik britams, vykstantiems į Ispanijos Balearų salas, įskaitant Ibizą ir Maljorką, kadangi ten fiksuojami mažesni COVID-19 infekcijų skaičiai.

2019 metais Ispanijoje apsilankė 18 mln. britų, iš jų 3,7 mln. – Balearų salose.

Gegužės mėnesį Ispanija leido britams nebepateikti tyrimų rezultatų, siekdama paskatinti turizmą, kuris yra labai svarbus šalies ekonomikos ramstis.

Visgi kitą mėnesį politika buvo pakeista ir dabar Ispanija reikalauja pateikti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą arba įrodymą, kad asmuo yra pasiskiepijęs nuo COVID-19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas