Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanijoje turistų srautai per pirmuosius devynis šių metų mėnesius sumenko 75 proc.

Ispanijoje svečių iš užsienio srautas per pirmuosius devynis šių metų mėnesius sumenko, parodė antradienį paskelbti oficialūs duomenys, pandemijai pakirtus iki tol klestėjusį turizmo sektorių.
Castellfollit de la Roca
Castellfollit de la Roca / 123rf.com nuotr.

Nuo sausio iki rugsėjo į Ispaniją – antrą turistų labiausiai lankomą šalį – atvyko 16,8 mln. užsieniečių, t. y. maždaug 75 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu metais anksčiau, pranešė nacionalinis statistikos institutas INE.

Smarkiai nuo pandemijos nukentėjusi Ispanija kovo mėnesį įvedė griežtą karantiną visoje šalyje, kuris buvo visiškai panaikintas tik birželio pabaigoje ir kuris paralyžiavo šalies ekonomikos ramsčiu laikomą turizmo sektorių.

Kaip ir kitos Europos Sąjungos valstybės, Ispanija kovo mėnesį uždarė savo sienas visoms nebūtinoms kelionėms.

Turizmo įmonių vadovai tikėjosi, kad vasarą padėtis pagerės, tačiau šie lūkesčiai žlugo, kai Didžioji Britanija dėl išaugusio COVID-19 atvejų skaičiaus liepos 25 dieną įvedė dviejų savaičių karantiną visiems, atvykstantiems iš Ispanijos.

Didžioji Britanija ilgą laiką buvo didžiausias į Ispaniją atvykstančių užsienio turistų šaltinis, o ši priemonė privertė galybę britų atšaukti atostogų planus.

Ispanijoje turistų iš užsienio srautai rugsėjį susitraukė 87 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, kai buvo nustatyti nauji apribojimai, skirti kovoti su antrąja pandemijos banga.

Tai yra didesnis kritimas nei rugpjūčio mėnesį užfiksuotas 76 proc. siekęs sumažėjimas.

Šiuo metu didžiausią atvykstančių iš užsienio turistų grupę sudaro prancūzai, nes birtų srautai, kurie per pernai sudarė penktadalį tarptautinių lankytojų, per pirmuosius devynis metų mėnesius britų smuko 81 procentu.

2019 metais Ispanija septintus metus iš eilės fiksavo užsienio turistų skaičiaus rekordą, kai iš viso priėmė 83,7 mln. lankytojų. Tais metais daugiau turistų lankėsi tik Prancūzijoje.

Turizmas sudaro apie 12 procentų viso Ispanijos bendrojo vidaus produkto (BVP), jam tenka 13 proc. užimtumo Ispanijoje, todėl turistų sruatų smukimas smarkiai paveikė ketvirtą pagal dydį euro zonos ekonomiką.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) prognozuoja, kad 2020 metais Ispanijos BVP sumenks 12,8 proc. – tai reiškia, kad Ispanija bus viena labiausiai nukentėjusi šalis tarp pažangių pasaulio valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi