Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įspūdinga vieta Norvegijoje: nuo 604 m aukščio uolos atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas

Preikestolen uola (arba Sakyklos uola) Norvegijoje susidarė kalnuose užšalus ledynui, kuris nulaužė didelius kampuotus uolos blokus. Bėgant metams ji suformavo įspūdingą 604 m aukščio apžvalgos aikštelę, nuo kurios atsiveria neįtikėtini Lyse fjordo vaizdai.
Preikestolen uola, Norvegija
Preikestolen uola, Norvegija / Vida Press nuotr.

Maždaug prieš 10 000 metų, per paskutinį ledynmetį, susiformavusi Preikestolen uola yra viena populiariausių turistų lankomų vietų Norvegijoje, ir nesunku suprasti, kodėl. Tai beveik idealiai lygus 25 x 25 m paviršius, nuo kurio žygeiviai, keliautojai ir tiesiog drąsuoliai gali grožėtis aplinkiniais vaizdais, rašoma „Unnusual Places“.

Preikestolen vilioja aštrių pojūčių ieškotojus – nuo laipiotojų uolomis iki šuolininkų su virve. Tačiau didžioji dalis iš 300 000 lankytojų, kuriuos kasmet pritraukia Preikestolen, tiesiog turi galimybę pabūti vienoje iš įspūdingiausių Norvegijos vietų.

Vienas populiariausių būdų pažinti Preikestolen – žygis pėsčiomis.

Vida Press nuotr. / Preikestolen uola, Norvegija
Vida Press nuotr. / Preikestolen uola, Norvegija

Jei ketinate tai padaryti, rekomenduojama avėti tinkamus žygio batus, nes pakeliui yra keletas gana stačių atkarpų. Taip pat turėtumėte pasiimti savo užkandžių, nes viršūnėje negalėsite apsirūpinti atsargomis. Žinoma, nepamirškite pasiimti ir fotoaparato.

Jei ketinate tai padaryti, rekomenduojama avėti tinkamus žygio batus.

Jūsų pastangos bus atlygintos įspūdingai. Viršūnėje jus pasitiks tobulas vaizdas į tolumoje vingiuojantį žydrą Lyse fjordą, kuris iš abiejų jo pusių subtiliai įsikomponuoja tarp žalių ir pilkų kalnų.

Tačiau norėdami pasinaudoti tokia neįtikėtina galimybe nusifotografuoti, įsitikinkite, kad nesiartinate prie krašto, nes tai apžvalgos aikštelė, kuri nėra aptverta.

Vida Press nuotr. / Preikestolen uola, Norvegija
Vida Press nuotr. / Preikestolen uola, Norvegija

Jei žygiai pėsčiomis jums netinka arba kenčiate nuo aukščio baimės, pasiplaukiojimas laivu Lyse fjordu yra kur kas ramesnis būdas susipažinti su Preikestolen, nors ir iš apačios.

Tuo tarpu tie, kurie norėtų patirti Preikestolen ne tik nuo jo papėdės, bet ir nuo viršūnės, gali plaukti kruiziniu laivu. Į jį keleiviai įlipa artimiausiame Stavengerio mieste ir keliauja į Oanes kaimą, esantį palei Lyse fjordą. Iš ten trumpa kelionė autobusu žmones nuveža į žygio pradžią.

Galiausiai tiems, kurie tikrai nori išvengti minios, galimas žygis saulėtekio link, kurio metu mėgaujamsi vaizdu palaimingoje ankstyvo ryto vienatvėje.

Kad ir kaip rinktumėtės, kodėl Preikestolen yra viena populiariausių turistų lankomų vietų Norvegijoje, jums nekils abejonių.

Vida Press nuotr. / Preikestolen uola, Norvegija
Vida Press nuotr. / Preikestolen uola, Norvegija

Sunku rasti labiau džiuginantį gamtos pavyzdį pasaulyje – nuo apačioje tekančio ramaus fjordo iki kvapą gniaužiančių vaizdų, atsiveriančių nuo viršūnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas