Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkta 10 geriausių Europos salų

Vienas žymiausių kelionių žurnalų „Conde Nast Traveler“ kasmet rengia „geriausiųjų“ rinkimus „Readers’ Choice Awards“. Šimtai tūkstančių keliautojų rinko ir geriausias pasaulio bei Europos salas. Laurus mūsų žemyne susišlavė Graikija, o į trečioje vietoje atsidūrusią salą šią savaitę pradeda skraidinti ir Lietuvos kelionių organizatoriai.
Kreta
Kreta / 123rf.com nuotr.

„Conde Nast Traveler“ savo rinkimus pristato kaip didžiausius ir daugiausiai įtakos turinčius apdovanojimus turizmo sferoje. Juose dalyvauja šimtai tūkstančių keliautojų, atiduodančių savo balsą geriausiems miestams, oro linijoms, saloms ar viešbučiams.

Šiemečiai „Readers’ Choice Awards“ – jau 33-eti. Jie išsiskyrė tuo, kad keliautojai balsavo tuo metu, kai beveik niekas nekeliavo. Tad rezultatai atspindi tas vietas, kurios yra labiausiai branginamos, apie kurias labiausiai svajojama ir kurios prisimenamos su geriausiais įspūdžiais.

Šiemet apdovanojimai išsiskyrė ir rekordu – savo balsus atidavė 600 tūkst. registruotų balsuotojų. Daugumos jų nuomone, įspūdingiausiomis salomis Europoje gali pasigirti Graikija. TOP dešimtuke yra net 5 šios valstybės salos. Graikija užima ir tris pirmąsias vietas.

Lietuviams turėtų patikti tai, kad trečioje vietoje atsidūrė jų mėgiama Kreta. Lietuvos kelionių organizatoriai jau paskelbė, kad atsižvelgiant į naujienas dėl saviizoliacijos, spalį vykdys skrydžius dar viena kryptimi – būtent į Kretą.

Salą galima dar kol kas pasiekti ir reguliariaisiais skrydžiais. „Ryanair“ skelbia, kad spalį dar du kartus iš Vilniaus skris į Chanijos oro uostą.

10 geriausių Europos salų:

  1. Folegandras, Graikija 96.38

  2. Zakintas, Graikija 95.38

  3. Kreta, Graikija 94.36

  4. Hvaras, Kroatija 93.73

  5. Mikonas, Graikija 93.35

  6. Džersis, Jungtinė Karalystė 92.67

  7. Skiatas, Graikija 92.40

  8. Iskija, Italija 92.38

  9. Maljorka, Ispanija 92.25

  10. Bozdžaada, Turkija 92.00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas