Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAE išduos turistines vizas nuo COVID-19 pasiskiepijusiems keliautojams

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) paskelbė, kad nuo pirmadienio, likus mėnesiui, kai Dubajuje prasidės atidėtoji mugė „Expo 2020“, atnaujins vizų išdavimą visiems turistams, kurie bus visiškai pasiskiepiję nuo COVID-19.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Sprendimas priimtas sumažėjus koronaviruso atvejų šalyje, kai pirmą kartą per kelis mėnesius praėjusią savaitę buvo pranešta apie mažiau nei 1 tūkst. atvejų per parą.

JAE sprendimas atverti sienas turistams iš visų šalių buvo priimtas siekiant „tvaraus atsigavimo ir ekonomikos augimo“, šeštadienį pranešė oficiali naujienų agentūra WAM.

Asmenys, norintys atvykti į šalį, turės būti visiškai pasiskiepiję viena iš Pasaulio sveikatos organizacijos patvirtintų vakcinų nuo COVID-19 („AstraZeneca“, „Johnson & Johnson“, „Moderna“, „Pfizer/BioNTech“, „Sinopharm“ ir „Sinovac“).

„Sprendimas taikomas visų šalių piliečiams, įskaitant atvykusius iš šalių, iš kurių anksčiau buvo draudžiama atvykti“, – pranešė WAM.

„Keleiviai, atvykstantys pagal turistines vizas, privalės atlikti PGR testą oro uoste“, – priduriama jame.

JAE sudaro septyni emyratai, įskaitant sostinę Abu Dabį ir Dubajų.

Nors gyvenimas šalyje iš esmės grįžo į normalią būseną po COVID-19 pandemijos lemtų apribojimų, ji ir toliau laikosi griežtų kaukių dėvėjimo ir socialinio atsiribojimo taisyklių.

Praėjusiais metais Dubajus tikėjosi sėkmingai organizuoti šešių mėnesių trukmės parodą „Dubai Expo 2020“, tačiau prasidėjus pandemijai parodą teko atidėjo metams, nukeliant datą į šių metų spalio mėnesį.

Labai priklausomas nuo turizmo, Dubajaus emyratas buvo vienas iš pirmųjų atvėrusių duris keliautojams jau praėjusių metų liepą, praėjus vos keliems mėnesiams nuo pandemijos pradžios.

Tuo tarpu Abu Dabis buvo atsargesnis ir kai kuriems lankytojams duris atvėrė tik gruodį.

JAE iki šiol užfiksuota daugiau nei 715 tūkst. COVID-19 atvejų, o 2 036 žmonės mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas