Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAE pradeda turistinių vizų izraeliečiams išdavimą

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) nuo ketvirtadienio išduos turistines vizas Izraelio piliečiams, pranešė oficiali žiniasklaida. Tai yra naujausias žingsnis normalizuojant dviejų valstybių santykius.
Izraelis
Izraelis / 123RF.com nuotr.

Abu Dabio užsienio reikalų ministerija pranešė apie „turistinių vizų išdavimą oro transportu bei per turizmo biurus atvykstantiems turistams, turintiems Izraelio pasus“, pranešė naujienų agentūra WAM.

Priemonė yra tarpinė ir galios tol, kol bus sudarytas dvišalis bevizio režimo susitarimas, o tai reiškia, kad JAE besilankantys izraeliečiai galės gauti vizas atvykę į šalį. Tas pats bus taikoma ir Izraelyje besilankantiems JAE gyventojams.

JAE ir Izraelis, kurių ekonomikos smarkiai nukentėjo nuo koronaviruso pandemijos, tikisi greitų dividendų iš santykių normalizavimo susitarimo, pasirašyto rugsėjį, tarpininkaujant Jungtinėms Valstijoms.

Šalys jau pasirašė sutartis dėl tiesioginių skrydžių ir bevizio režimo, taip pat susitarimus dėl investicijų apsaugos, mokslo ir technologijų.

JAE tapo trečiąja arabų šalimi, normalizavusia ryšius su Izraeliu po Egipto (1979 metais) ir Jordanijos (1994 metais).

Jos pavyzdžiu pasekė Bahreinas, o spalio mėnesį Sudanas taip pat paskelbė normalizuojantis santykius su Izraeliu.

Palestiniečių griežtai pasmerkti susitarimai reiškia daugelio metų Arabų lygos taikytos politikos dėl Izraelio ir Palestinos konflikto, numačiusios, kad santykiai su Izraeliu neturėtų būti sureguliuoti tol, kol nebus išspręstas palestiniečių klausimas, atsisakymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas