Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAE švelnina leidimų gyventi šalyje reikalavimus užsieniečiams

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) sekmadienį pristatė naują vizą, pagal kurią užsieniečiai galės dirbti šalyje neužsitikrindami paramos iš darbdavio, o jiems bus taikomi švelnesni leidimų gyventi šalyje reikalavimai.
Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai
Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai / 123RF.com nuotr.

Tokiu būdu šalis siekia paskatinti ekonomikos augimą.

Paprastai užsieniečiams Jungtiniuose Arabų Emyratuose suteikiamos tik ribotos vizos, susietos su jų darbu, o ilgalaikį leidimą gyventi šalyje gauti sudėtinga.

Visgi turintys naują „Žaliąją vizą“ galės dirbti neužsitikrinę įmonės paramos ir galės deklaruoti išlaikymą savo tėvams bei vaikams iki 25 metų, sakė pareigūnai.

„Ši viza skirta aukštos kvalifikacijos asmenims, investuotojams, verslininkams, taip pat itin gabiems studentams ir magistrantams“,– pažymėjo užsienio prekybos ministras Thani al-Zeyoudi.

Išteklių turtingos Persijos įlankos šalys, tokios kaip JAE, vis labiau siekia diversifikuoti savo ekonomiką ir mažinti priklausomybę nuo naftos.

Koronaviruso pandemija taip pat paveikė JAE turizmą ir verslą, tuo tarpu šalies ekonomiką pastaraisiais metais ir taip jau veikė smukusios naftos kainos.

2019 metais JAE pristatė 10 metų trukmės „Auksinę vizą“, skirtą pritraukti turtingus asmenis ir aukštos kvalifikacijos darbuotojus.

Panašios programos buvo pradėtos vykdyti ir kitose turtingose ​​Persijos įlankos šalyse, tokiose kaip Saudo Arabija ir Kataras.

Rijadas 2019 metų birželio mėnesį pareiškė pasiūlysiantis nuolatinius leidimus gyventi už 800 tūkst. rialų (213 tūkst. JAV dolerių) ir vienerių metų trukmės atnaujinamus leidimus gyventi šalyje, kainuojančius 100 tūkst. rialų, leisdamas migrantams užsiimti verslu ir nusipirkti turto be rėmėjų iš Saudo Arabijos garantijų.

Doha taip pat atvėrė savo nekilnojamojo turto rinką užsieniečiams, pasiūlydama asmenims, įsigijusiems namus ar parduotuves, teisę gauti ilgesnės trukmės ar nuolatinį leidimą gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas