Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jau ir Graikija griežtina taisykles atvykstantiems: pokyčiai – nuo savaitgalio

Graikija tapo dar viena šalimi, kuri net ir paskiepytiems keliautojams keičia patekimo į šalį taisykles. Visiems prieš kelionę reikės darytis PGR testą.
Turistai Korfu saloje, Graikijoje
Turistai Korfu saloje, Graikijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Graikija – viena iš jau visos virtinės šalių, kurios griežtina atvykimo taisykles plintant omikron atmainai. Daugiau skaitykite čia: Dėl omikron – nauji reikalavimai: kokios taisyklės galioja 10 lietuvių žiemą pamėgtų krypčių?

Nuo gruodžio 19 d. šeštos valandos ryto visi atvykstantys į Graikiją asmenys privalo turėti ne anksčiau nei prieš 48 val. iki skrydžio atlikto PGR testo neigiamą rezultatą, skelbia keliauk.urm.lt.

Išimtis dėl testo bus taikoma tik tiems, kurie grįžtą į Graikiją po ne ilgesnės nei dviejų dienų kelionės užsienyje (pvz., verslo kelionės).

Atvykstantys į Graikiją iki kelionės pradžios taip pat privalo užpildyti Keleivio lokalizavimo formą (PLF).

Atvykusiems į Graikiją asmenims pasirinktinai gali būti atliekamas greitasis COVID -19 nustatymo testas. Jei asmeniui toks testas atliekamas oro uoste, jis privalo pasilikti laukimo salėje iki testo atsakymo gavimo.

Jei greitojo testo atlikimo metu nustatomas COVID-19 virusas, asmuo privalo izoliuotis 10 dienų (jei asmuo buvo skiepytas, tuomet izoliacija trunka 7 dienas) savo pasirinktoje arba visuomenės sveikatos specialistų nurodytoje vietoje. Paskutinę izoliacijos dieną asmeniui atliekamas pakartotinis PGR testas. Jei COVID-19 liga nustatyta jau būnant Graikijoje, ne atvykimo metu, tuomet asmuo, praėjus numatytam izoliacijos laikotarpiui, gali palikti izoliacijos vietą be pakartotinio testo.

Pažeidusiems izoliacijos reikalavimą, numatyta 5000 eurų administracinė bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas