Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau tuoj pat tiesiogiai iš Lietuvos – skrydžiai į puikių paplūdimių Europos kurortą

Trumpėjančios dienos ir krentanti oro temperatūra primena apie įsibėgėjantį rudens sezoną. Puiki vieta pailsėti nuo vėsumos prieš prasidedant šalčiams – Pietų Ispanijoje, Andalūzijoje įsikūrusiame Malagos kurorte, garsėjančiame ne tik turtinga istorija, puikiais paplūdimiais, bet ir visada šiltu bei saulėtu oru. Apie Malagą rašome žiniasklaidai išplatintame pranešime spaudai.
Malaga, Ispanija
Malaga, Ispanija / 123rf.com nuotr.

Be to, kad čia tikrai yra ką pamatyti bei nuveikti tiek dieną, tiek naktį, dar vienas labai didelis Malagos privalumas – oro uostas yra vos 8 km nuo miesto. Tai reiškia, kad sutaupysite gerą pusdienį, kurį dažnai trunka kelionės iš oro uosto iki miesto centro. Na, ir tiek pat vykstant atgal.

O per tą sutaupytą pusdienį tikrai turėsite, ką nuveikti. Tai vienas seniausių Ispanijos miestų, kuriame galima apžiūrėti ir Romos laikus menantį amfiteatrą, ir apsilankyti visiškai šiuolaikiniame naktiniame klube – viešnage tikrai nenusivils nei su mažais vaikais atvykusi šeima, nei bernvakarį ar mergvakarį švenčianti kompanija.

Besidomintiems istorija

Bene seniausias istorinis paminklas – senamiestyje atrastos senovės romėnų amfiteatro liekanos. Beje, atrastos netyčia, rekonstruojant ant jo pastatytus miesto kultūros namus. Supratus, kas slypi po jų pamatais, kultūros namai buvo nugriauti, amfiteatras atkastas ir dabar juo galima pasigėrėti nuo įrengtos platformos amfiteatro centre.

Kitas „būtina pamatyti“ objektas – 1000 metų senumo Alcazaba tvirtovė, kuri laikoma geriausiai išlikusiu tokio tipo įtvirtinimu visoje Ispanijoje. Šiuo metu viduje veikia muziejus, tačiau, net į jį nusprendusiems neužsukti, iš kelių gynybinių žiedų sudaryta tvirtovė tikrai paliks neišdildomą įspūdį.

Visai šalia tvirtovės įsikūrusi Gibralfaro pilis, į kurią verta užkopti jau vien dėl atsiveriančios panoramos.

Unsplash nuotr./Malaga nuo Gibralfaro, Ispanija
Unsplash nuotr./Malaga nuo Gibralfaro, Ispanija

Gamta ir kultūra

Ne mažiau įspūdinga kelionė laukia norinčių praplėsti kultūros akiratį. Šiame mieste gimė garsusis Pablo Picasso, o jam skirtame muziejuje saugoma ir eksponuojama ne tik apie 200 jo darbų, bet ir kai kurie asmeniniai daiktai. Su XIX amžiaus Ispanijos menininkų kūriniais galite susipažinti būtent šiai epochai skirtame Thyssen muziejuje, o šiuolaikinis menas jūsų lauks garsiajame Pompidu meno centre.

Manote, kad gamtos sukurti šedevrai yra daug labiau verti dėmesio nei sukurti žmogaus? Andalūzija garsėja savo gamta, o keletą jos sukurtų perlų rasite visai šalia Malagos. Vienas įspūdingiausių pažintinių takų – netoli Malagos esantis 8 km ilgio Mažasis karalių kelias, einantis per slėnius, tuneliu ar iškirstas uoloje kelių šimtų metrų aukštyje. Priklausomai nuo noro ir pasirengimo galite pasirinkti du šio įspūdingo kelio variantus: ekstremalų ir įveikiamą gana lengvai.

Pixabay nuotr./Alcazaba tvirtovė, Ispanija
Pixabay nuotr./Alcazaba tvirtovė, Ispanija

Taip pat verta aplankyti atokiau (70 km nuo Malagos) esančius Nerja urvus bei Torcal de Antequera parką, išsiskiriantį įvairiomis uolomis. Pastaroji vieta kadaise buvo jūros dugne, tačiau vėliau iškilo į paviršių, o dabar šioje vietoje įrengtas įspūdingas parkas.

Atvykus su vaikais (žinoma, ne tik su jais) verta apsilankyti Fuengirolos bioparke, kur gyvūnai iš viso pasaulio nuo lankytojų atskirti tik nematomomis kliūtimis, ir Malagos botanikos parke.

Aukcionas – kiekvienam patiekalui

Žinoma, Malaga visų pirma yra kurortas, tad saulė, jūra ir paplūdimiai, plačios pasivaikščiojimų alėjos ir intymiai jaukios siauros senamiesčio gatvelės, naktiniai klubai ir prabangūs Viduržemio jūros restoranai – visa tai kiekvienam pagal skonį ir poreikius.

Kalbant apie maistą, būtinai apsilankykite El Palo rajone. Tai žvejų rajonas, garsėjantis keptomis sardinėmis, bet rasite ir visų kitų jūros gėrybių. Norintiems egzotikos verta pavakarieniauti Palo El Tintero restorane, kuris garsėja ne tik puikiu maistu, bet ir jo pateikimo tradicija: kiekvienas pagamintas patiekalas parduodamas čia pat surengiamame aukcione.

Shutterstock.com nuotr./Malaga, Ispanija
Shutterstock.com nuotr./Malaga, Ispanija

Ką būtina žinoti prieš atostogas Malagoje?

Tiesioginius skrydžius iš Kauno oro uosto į Malagą nuo spalio 31 d. siūlys oro linijų bendrovė „Ryanair“.

Vykstant į Malagą, kaip ir kitus Ispanijos miestus, ribojimų nėra, jei turite galiojantį ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą. Jo neturint teks darytis COVID-19 testą, galimi kiti ribojimai.

Situacijai dėl naujų COVID atmainų plitimo ir atvejų dažnėjimo sparčiai kintant, apie kelionės sąlygas verta pasidomėti prieš pat skrydį. Detalesnę informaciją apie vykimą į Malagą ir grįžimą iš jos galite sužinoti specialiame polapyje www.vno.lt/paprasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas