Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaukūs miesteliai, įsikūrę prie ežerų

Ramios atostogos gamtos apsuptyje – tikras gaivaus oro gurkšnis paskendusiems kasdieniuose darbuose. Nedidelis miestelis, siauros gatvelės, pasakiško grožio kraštovaizdis, ežero pakrantė, jaukios kavinukės – skamba idiliškai, tiesa? Jeigu ir jūs svajojate apie tokias atostogas, siūlome paskaityti apie dešimt skirtingose pasaulio šalyse esančių miestelių, kurie įsikūrę prie pasakiško grožio ežerų. Galbūt vieną iš jų aplankysite būsimų atostogų metu?
Bledo ežeras Slovėnijoje
Bledo ežeras su bažnyčia saloje Slovėnijoje / 123rf.com nuotr.

1. Halštatas, Austrija

Halštatas – tai nedidelis miestelis, esantis vidurio Austrijoje. Čia atrasite viską, apie ką svajojate. Kalnų apsuptis, tyvuliuojantis ežeras, preciziškos gatvelės, pasakiško grožio nameliai – vaizdingos atostogos garantuotos! Ne be reikalo vietiniai gyventojai miestelį vadina „Austrijos perlu“.

Halštato apylinkėse įdomybių taip pat nestinga. Netoliese slepiasi natūralūs druskos telkiniai, kriokliai, o taip pat – Geležies amžiaus radavietė. Dėl šios priežasties, tiek pas miestelis, tiek jo apylinkės įtrauktos į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Atostogas Halštate rekomenduojame tiems keliautojams, kurie svajoja apie gryną kalnų orą, ramybę ir gražius gamtos vaizdus.

Shutterstock.com nuotr./1. Halštatas, Austrija
Shutterstock.com nuotr./1. Halštatas, Austrija

2. Floresas, Gvatemala

Visada svajojote pakeliauti po spalvingąją Gvatemalą? Jei lankysitės šioje egzotiškoje šalyje, rekomenduojame nuvykti į Floresą. Tai miestelis, įsikūręs Peten Icos ežere esančioje saloje. Norint jį pasiekti, nebūtina plaukti valtimi, mat sala su žemynine dalimi sujungta akmenimis grįstu pylimu.

Šiandien Floresas – jaukus miestelis, žavintis nedidukais pastatais, siauromis gatvelėmis. Tačiau įdomu tai, jog kadaise šioje saloje gyvavo majų civilizacijos miestas – Tajasalis. Jis svarbus tuo, jog buvo ilgiausiai klestėjęs nepriklausomas majų miestas – žlugo tik XVII a. pabaigoje. Jeigu jus domina majų kultūra, rekomenduojame pakeliauti po Peten Icos ežero apylinkes, čia gausu senosios civilizacijos palikimo. Pavyzdžiui, vos už valandos kelio stūkso Uašaktunas. Čia išlikęs šventyklų kompleksas, kuriame gausu sieninių raižinių. Taip pat, gana netoli, slepiasi ir garsusis Tikalis – dar vienas senovinis majų miestas, apsuptas El Peteno atogrąžų miškų. Rekomenduojame aplankyti!

Shutterstock.com nuotr./2. Floresas, Gvatemala
Shutterstock.com nuotr./2. Floresas, Gvatemala

3. Kvinstaunas, Naujoji Zelandija

Pabuvoję egzotiškoje Gvatemaloje, kelkimės į išskirtinio grožio kraštovaizdžiu garsėjančią šalį – Naująją Zelandiją. Kvinstaunas – tai Pietinėje saloje esantis nedidelis miestelis, kurį kasmet aplanko daug turistų iš viso pasaulio. Kodėl? Ogi dėl to, jog jis įsikūręs nepaprastos gamtos apsuptyje: greta Wakatipu ežero įlankos, kalnuose.

Kraštovaizdis čia tokio grožio, jog dienas galima leisti tiesiog gurkšnojant kavą ir stebint aplinką. Visgi, turistams siūloma kur kas daugiau pramogų: pasiplaukiojimai plaustais, greitaeigiais kateriais, baidarėmis ar kanojomis. O taip pat žygiai į kalnus, šuoliai virve, SPA paslaugos, įvairios mugės. Mieste gausu puikių restoranų, viešbučių. Išskirtinė vieta įsimintinoms atostogoms.

Shutterstock.com nuotr./3. Kvinstaunas, Naujoji Zelandija
Shutterstock.com nuotr./3. Kvinstaunas, Naujoji Zelandija

4. Ansi, Prancūzija

Rytinėje Prancūzijos dalyje esantis Ansi miestas – dar viena vieta, kurią tikrai turėtumėte aplankyti. Kodėl? Ant to paties pavadinimo ežero šiaurinio kranto įsikūręs miestas sužavės viduramžišku senamiesčiu, kuris išvagotas galybės kanalų. Ne veltui Ansi dažnai vadinamas „Savojos Venecija“. Žavinga ne tik architektūra, tačiau ir pats Ansi ežeras, pasižymintis išties skaidriu vandeniu. O tolumoje spindinčios Alpių viršukalnės tik dar labiau pagyvina atviruko vertą panoramą. Ansi – tai vieta, kurioje gamtos ir architektūros darna sukuria stebuklą. Jei viešėsite Prancūzijos rytuose, būtinai čia apsilankykite.

Shutterstock.com nuotr./4. Ansi, Prancūzija
Shutterstock.com nuotr./4. Ansi, Prancūzija

5. Pukonas, Čilė

Dar vienas miestelis, galintis pasigirti išskirtinio grožio gamtos apsuptimi – Pukonas. Jis įsikūręs pietinėje Čilės dalyje, Viljarikos ežero pakrantėje, ugnikalnio papėdėje. Patikėkite mumis, kraštovaizdis čia atimantis žadą: juodojo smėlio paplūdimiai, karštosios versmės, tolumoje stūksantis ugnikalnis balta viršūne, vandens turizmui puikiai tinkančios upės – ne veltui Pukonas taip pamėgtas turistų. Beje, visai netoli įsikūrę ir du nacionaliniai parkai: Viljarikos ir Huerkehvės. Juose saugoma žmogaus rankų nepaliesta gamta, gausu išskirtinių augalų bei gyvūnų. Viešintiems Pukone, rekomenduojame aplankyti bent vieną iš šių parkų – laukinė gamta jus tikrai sužavės.

Shutterstock.com nuotr./5. Pukonas, Čilė
Shutterstock.com nuotr./5. Pukonas, Čilė

6. Bledas, Slovėnija

Bene labiausiai turistų pamėgta vieta Slovėnijoje – Bledo ežeras, tyvuliuojantis šiaurinėje šalies dalyje. Tolumoje stūksantys didingi kalnai, vešlūs spygliuočių miškai ir ežero pakrantėje įsikūręs nedidelis Bledo miestelis šią vietovę paverčia tiesiog magiška. Ir tai dar ne viskas: ežero viduryje yra sala, kurios įžymybė –Marijos ėmimo į dangų bažnyčia, pastatyta XV amžiuje.

Netoli miestelio, ant aukštos kalvos stovi Bledo pilis. Rašytiniai šaltiniai byloja, jog tai – seniausia pilis visoje Slovėnijoje. Iš pilies atsiveria nepakartojama ežero ir miestelio panorama.

Shutterstock.com nuotr./6. Bledas, Slovėnija
Shutterstock.com nuotr./6. Bledas, Slovėnija

7. Džoudžuangas, Kinija

Džoudžuangas – tai miestelis, esantis rytinėje Kinijos dalyje, Dziangsu provincijoje. „Vandens miestu“ dažnai įvardijamas Džoudžuangas apsuptas galybės ežerų ir upių, o pačiame miestelyje gausu kanalų, kurie jam suteikia unikalų prieskonį. Keliautojams, norintiems apžiūrėti miestelį, siūloma tai padaryti plaukiojant valtelėmis. Išties nepaprasta patirtis.

Džoudžuange gausu ne vieną šimtmetį menančių pastatų, įspūdingų tiltų, jungiančių kanalų atskirtas miesto dalis. Turistams siūloma apsipirkti vietinėse krautuvėlėse, kuriose parduodami šilko dirbiniai, porcelianas, iš bambuko pagaminti aksesuarai, tradiciniai drabužiai. Šis miestelis – puiki vieta, norintiems susipažinti su rytų Kinijos kultūra.

Shutterstock.com nuotr./7. Zhouzhuangas, Kinija
Shutterstock.com nuotr./7. Zhouzhuangas, Kinija

8. Montrė, Šveicarija

Montrė – tai kurortinis miestelis, esantis Šveicarijoje, Ženevos ežero šiaurės rytinėje pakrantėje. Skaidrus, dangaus mėlynumo ežeras, tolumoje stūksantis kalnai, galybė ištaigingų viešbučių, restoranų – toks yra Montrė veidas. Čia kasmet organizuojamas džiazo festivalis, yra kazino, kurį išgarsino 1971 m. įvykęs gaisras Franko Zappos koncerto metu. Apie šį įvykį sukurta grupės Deep Purple daina „Smoke on the water“.

Kadaise Montrė buvo žinomas kaip bohemos kurortas. Čia gyveno daug žymių meno pasaulio žmonių, tokių kaip Freddy Mercury ar romano „Lolita“ autorius Vladimiras Nabokovas. Šiandien šį kurortą renkasi žmonės, trokštantys kokybiškų aukšto lygio paslaugų ir išskirtinio grožio panoramos. Jei ir jūs nuspręstumėte apsilankyti Montrė, rekomenduojame nuvažiuoti į netoli šio kurorto esančią Šiljono pilį. Ši romaninio-gotikinio stiliaus pilis mena XI amžių. Šiandien tai viena geriausiai išlikusių Viduramžių gynybinių pilių visoje Europoje.

Shutterstock.com nuotr./8. Montrė, Šveicarija
Shutterstock.com nuotr./8. Montrė, Šveicarija

9. Vilja La Angostura, Argentina

Nahuel Huapi – tai ežeras, tyvuliuojantis šiaurės vakarų Patagonijoje, Argentinoje. Šiaurės vakarinėje jo pakrantėje įsikūręs žavingas Vilja La Angostura miestelis, kuriame gyvena maždaug 8 tūkst. gyventojų. Įdomu tai, jog miestelis atrodo tarytum suspaustas ežerų ir kalnų, mat jis stovi siauroje pusiasalio sąsmaukoje.

Be jokių abejonių, Vilja La Angostura gali pasigirti nuostabaus kraštovaizdžio apsuptimi. Visgi, tai ne vienintelis miestelio privalumas. Jis pasižymi išties unikalia medine architektūra. Įsivaizduokite, apsistojate nedideliame mediniame namelyje ir rytais, išėję į terasą gėritės Patagonijos vaizdais. Argi ne svajonė?

Shutterstock.com nuotr./9. Vilja La Angostura, Argentina
Shutterstock.com nuotr./9. Vilja La Angostura, Argentina

10. Lekas, Italija

Straipsnio pabaigoje vėl grįžkime į Europą. Italijos šiaurėje, pietrytinėje Komo ežero pakrantėje stūkso nuostabaus grožio miestelis – Lekas. Galybė nedidelių namelių, kuriais nusėta ežero pakrantė, jaukios kavinukės, ledainės, prabangūs restoranai, ramiai pro šalį praplaukiančios jachtos, sodriai mėlynas ežero vanduo, tolumoje stūksančios didingos Alpės – toks yra Leko ir jo apylinkių paveikslas. Ne veltui šioje vietovėje savo atostogas mėgsta leisti tokios įžymybės kaip Bradas Pittas, Richardas Bransonas, Davidas, Beckhamas. Tai tikrų tikriausiais rojus žemėje, kurį rekomenduojame aplankyti bent kartą gyvenime.

Shutterstock.com nuotr./10. Lekas, Italija
Shutterstock.com nuotr./10. Lekas, Italija

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito