Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK oro vežėjai pažėrė kritikos vyriausybei dėl kelionių apribojimų dėl omikron atmainos

Grupė oro bendrovių pirmadienį pažėrė kritikos Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybei, kuri, oro vežėjų nuomone, laikosi „nenuoseklaus ir neproporcingo požiūrio“ į kelionių apribojimus dėl koronavirusinės infekcijos omikron atmainos plitimo, ir pareikalavo oro kelionių sektoriui skirti papildomos valstybės pagalbos.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Nors mes visiškai pripažįstame, jog reikia imtis priemonių suvaldyti pradinį omikron varianto poveikį, kelionių sektorius buvo išskirtas, nes buvo nustatyti neproporcingi apribojimai“, – bendrame laiške nurodė oro vežėjų grupė „Airlines UK“, kuriai priklauso „British Airways“ ir „Virgin Atlantic“, taip pat Airijos „Ryanair“.

„Siekiant paremti sektorių per šią krizę, reikėtų nedelsiant parūpinti specialių ekonominės paramos priemonių paketą.“

JK praėjusią savaitę nustatė naujų kelionių apribojimų, siekdama pamėginti užkirsti kelią omikron varianto plitimui.

Premjeras Borisas Johnsonas sekmadienį įspėjo apie gresiančią didžiulę koronaviruso omikron varianto bangą ir vienu mėnesiu sutrumpino terminą, iki kurio bus siekiama paskiepyti visus asmenis nuo 18 metų sustiprinančiąja vakcinos doze.

Oro bendrovės pareikalavo skubiai organizuoti susitikimą su B. Johnsonu, kad būtų aptarta sektoriaus padėtis, ir paragino prieš Kalėdas atšaukti reikalavimą dėl skubaus visiškai paskiepytų keleivių testavimo.

„Testavimas prieš išvykimą ir atvykus aiškiai labai menkai prisideda prie mūsų apsaugos nuo COVID-19, bet nereikalingai trikdo šeimų, taip pat verslo Kalėdų planus ir kartu gerokai kenkia JK kelionių sektoriui“, – pabrėžiama laiške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas