Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kainomis lietuvius viliojančią Lenkiją siūloma pamatyti dar pigiau – už pusę kainos

Koronavirusas ne vieną atbaidė nuo kelionių, ypač į šalis, kuriose rizika didžiausia, o tokiomis šiuo metu įvardijamos Kinija, Pietų Korėja, Japonija ir šiaurinė Italijos dalis. Tačiau jeigu vis dėlto planuojate bent trumpą pabėgimo savaitgalį, tai pasiūlymų turi Lenkija – čia pramogų, apgyvendinimo paslaugų, net kelionių vieną kovo savaitgalį galima surasti už pusę kainos.
Ogrodzeneco (Ogrodzieniec) pilies griuvėsiai
Ogrodzeneco (Ogrodzieniec) pilies Lenkijoje griuvėsiai / 123rf.com nuotr.

Kovo 20-22 dienos yra tas savaitgalis, kai bent dalis paslaugų turistams Lenkijoje kainuos perpus pigiau. Akcija „Lenkija. Pamatyk daugiau – savaitgalis už pusę kainos“ jau tapo tradicija, kuri pasiteisino. Bent taip teigia šios šalies turizmo organizacijų atstovai, kviesdami vėl atvažiuoti užsienio svečius pamatyti jų šalį, o vietinius žmones – daugiau keliauti po kitus Lenkijos miestus.

„Gauk pirmuosius saulės spindulius, apžiūrėk šiuolaikinius miestus su istorine architektūra ir paragauk lenkų virtuvės patiekalų. Apsigyvenk unikalioje vietoje, pasinaudok SPA pasiūlymu arba nueik į muziejų. Už pasirinktus lankytinus objektus mokėsi tik 50 proc. kainos. Pardavimų pradžia – vasario 27 d.“, – rašoma šios akcijos interneto svetainėje lietuvių kalba. Tad rinktis jau galima.

Orientuojasi į užsieniečius

Lenkijos turizmo organizacijos vadovas Robertas Andrzejczykas interviu 15min sako, kad pasiūlymų kiekis auga, tad rinktis yra ką.

Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Andrzejczykas
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Andrzejczykas

– Ar pastaroji rudeninė akcija „Lenkija. Pamatyk daugiau – savaitgalis už pusę kainos“, kuri buvo orientuota į daugelį šalių, tarp jų Čekiją, Baltarusiją, Vokietiją, Švediją ar Lenkiją, atnešė naujų sumanymų, kurie dabar bus panaudoti?

– Susidomėjimas šia akcija tarp pačių lenkų augo kiekvienais metais. Tačiau mūsų turizmo sektorius tikėjosi, kad plačiau skleisime žinią apie „savaitgalį už pusę kainos“ užsienio šalyse. Lenkija yra ta šalis, kuri turi daug ką pasiūlyti turistams iš užsienio. Tad savaitgalio išvyka gali paskatinti dažniau lankyti mūsų tėvynę.

Kiekvienas Lenkijos regionas yra vis kitoks, kiekvienoje vaivadijoje ne sezonas yra vis kitu metų laiku. Todėl svarstome pradėti rengti šias akcijas kiekviename regione. Tikime, kad tada bus lengviau rasti partnerių, kas leistų turistams turėti didesnes galimybes rinktis atrakcijas poilsiui.

– Kokie yra skirtingų šalių turistų pomėgiai Lenkijoje? Kas patrauklu, tarkim, švedams, o kas – rusams?

– Švedai, kurie atvyksta į Lenkiją savaitgaliui, itin vertina kultūrinių renginių įvairovę mūsų miestuose, patrauklų kainos ir kokybės santykį, ypač kalbant apie apgyvendinimo ir maitinimo (kavinių, restoranų) paslaugas, taip pat – didžiulį pasirinkimą įvairių papildomų pramogų, tokių kaip SPA, sveikatingumo, prekybos centrų. Dažnai pabrėžia ir svetingumą bei nuostabų aptarnavimą, koks įprastas mūsų šalyje.

Rusai irgi pirmiausia domisi miestais, jiems rūpi trumpos kelionės, kurių metu aplankomos ir svarbiausios turistinės vietovės. Tad ši akcija visiškai atitinka jų lūkesčius. Be to, svečiai iš Rusijos vis dažniau renkasi sveikatinimo keliones Lenkijos sanatorijose ir SPA. Jie vertina komfortą visose srityse – puikią kokybę už priimtiną kainą, lenkišką virtuvę, nejaučia kalbos barjero.

– Kuo išsiskirs pavasarinė akcija? Kiek ir kokių pasiūlymų turėsite? Kurie Lenkijos miestai jungiasi prie šio projekto?

– Mūsų požiūriu svarbiausia yra tai, kad eilinėje akcijoje turime rekordinį partnerių skaičių. Šįkart jų bus per 1,1 tūkst. O tai leidžia pateikti išskirtinį paslaugų paketą, kuris apima nuo nakvynės, transporto ir maitinimo iki turistinių atrakcijų.

Dauguma pasiūlymų yra iš viešbučių, šįkart jie sudaro 37 proc. Prie akcijos jungiasi restoranai, jų per 170. Esu tikras, kiekvienas atras kažką sau.

– Kokių esate sulaukę atsiliepimų iš tų žmonių, kurie jau naudojosi akcija „Savaitgalis už pusę kainos“?

– Turistai paprastai labai patenkinti šia akcija, dažnai pasinaudoję pirmąjį kartą jau laukia kitos. O susidomėjimas kiekvienais metais auga, tai lemia ir didėjantis partnerių skaičius, kurie pasiūlymus padaro gerokai patrauklesniais.

Visi susidomėję pasiūlymų gali ieškoti čia (lenkų kalba – čia).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas