Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip ir kur sutikti Naujuosius metus Barselonoje?

Barselona – fantastiškas miestas Naujiesiems metams sutikti. Puikus oras, daugybė skirtingos nuotaikos naujamečių švenčių ir egzotiškas, Viduržemio gėrybių pilnas vaišių stalas. Dar vienas labai ypatingas ir svarbus dalykas – Viduržemio jūra, kurioje stebuklingą naktį galėsite nusiplauti senųjų metų dulkes.
Šventė Ispanijos aikštėje
Šventė Ispanijos aikštėje / Kristinos Nastopkaitės/Travel On Spot nuotr.

Informacija parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Tik būkite atidūs – paryčiais neužmikite Barselonetos kvartalo paplūdimyje, nes ryte nemaloniai gali pažadinti policija. Jau tradicija tapo sausio 1-osios žinių laida, kurioje pasakojama apie vis dar apgirtusių švenčiančiųjų varymą iš paplūdimio.

Šalia policijos visada nekantriai trypčioja pusnuogiai, į paplūdimio šlepetes įsispyrę ir į rankšluosčius įsisupę pensininkai, nusprendę metus pradėti maudynėmis jūroje.

123rf.com nuotr./Naujų metų sutikimas Ispanijoje neįsivaizduojamas be šampano ir vynuogių
123rf.com nuotr./Naujų metų sutikimas Ispanijoje neįsivaizduojamas be šampano ir vynuogių

Jei Naujuosius metus planuojate sutikti Barselonoje ar bet kuriame kitame Ispanijos mieste, prieš leisdamiesi į kelionę privalote pasitreniruoti valgyti vynuoges. Šio įgūdžio jums prireiks laikrodžiui mušant dvylika vidurnakčio dūžių – sulig kiekvienu dūžiu ispanai valgo po vynuogę.

Dvylika vynuogių per dvylika sekundžių yra tikras springimo nuotykis, kurį verta išbandyti.

TAIP PAT SKAITYKITE: ¡Feliz Navidad!, arba kaip Kalėdos ir Naujieji metai sutinkami Ispanijoje

Karščiausias taškas Naujametę naktį Barselonoje jau kelerius metus iš eilės yra Ispanijos aikštė, kurioje šventė prasidės 21 val. ir tęsis iki paryčių.

Vynuoges aikštėje su dešimtimis tūkstančių žmonių galėsite ryti sekdami milžiniškų laikrodžių projekcijas ant aikštės kolonų ir dūžius, o pirmąsias Naujųjų metų minutes lydės įspūdingi fejerverkai. Visą vakarą Ispanijos aikštėje vyks įvairiausių artistų muzikiniai pasirodymai.

Pasak legendos, jis turi tiek nosių, kiek metuose yra likę dienų. Maži ir dideli ieško šio žmogaus kiekvienų metų paskutinę dieną ir ne visi suvokia, kad norėdami jį išvysti teturi pažvelgti į veidrodį.

Gruodžio 31 d. po Barselonos gatves vaikšto legendinė Katalonijos asmenybė – Nosių žmogus (kat. home dels nassos).

Pasak legendos, jis turi tiek nosių, kiek metuose yra likę dienų.

Maži ir dideli ieško šio žmogaus kiekvienų metų paskutinę dieną ir ne visi suvokia, kad norėdami jį išvysti teturi pažvelgti į veidrodį.

Paskutinę metų dieną Barselona virsta ir lenktynių miestu – tik greičiausi ir mikliausi sugeba patekti į sausakimšus miesto barus ir naktinius klubus, kuriuose siautėja miesto gyventojai ir jo svečiai.

Miesto restoranai, viešbučiai, naktiniai klubai rengia Naujametes vakarienes ir šventes įvairiausiems skoniams ir kišenėms.

Jei Naujuosius metus nuspręsite švęsti vienoje šių vietų, jums į kainą bus įskaičiuotas naujametis paketas, kurį sudaro skardinė su 12 vynuogių ir karnavaliniai atributai: kaukė, švilpukas, blizganti girlianda, klouno nosis ir kepuraitė.

Ant šventinio stalo Naujųjų metų naktį barseloniečiai suneša viską, ką turi geriausia.

Čia visad gausu Viduržemio jūros gėrybių, ikrų, aukščiausios rūšies vytinto kumpio, žąsų kepenėlių pašteto ir kitokių iš koto verčiančių naujamečių užkandėlių.

Puotą aplaistys puikūs kataloniški vynai, o dvylika vynuogių greičiau nuryti padės kataloniškas šampanas „Cava“.

Štai keli „paskutinės minutės“ pasiūlymai, kaip geriausiai praleisti Naujametę naktį Barselonoje, jei jau esate ten.

Baras „Antic Teatre“ Barselonos centre. Kasmet šis kultūrinis Barselonos centras siūlo elektroninės muzikos šventę su vaizdo projekcijomis ir romantišką pasisėdėjimą jaukioje terasoje po milžiniška figa. Adresas: Verdaguer i Callis, 12. Metro: Urquinaona. Pradžia: 00.30 val. Kaina: 15 eurų (įėjimas).

Kristinos Nastopkaitės/Travel On Spot nuotr./Razzmatazz, Barselona
Kristinos Nastopkaitės/Travel On Spot nuotr./Razzmatazz, Barselona

Klubas „Razzmatazz“. Vienas populiariausių klubų Barselonos muzikinėje scenoje. Naujametę naktį šis klubas atveria visų salių duris ir tampa didžiausiu Europos naktiniu klubu. Adresas: C/ Pamplona 88. Metro: Bogatell. Pradžia: 22.30 val. Kaina: internetu – 50 eurų (į ją įskaičiuoti Naujametis paketas ir du gėrimai), kasoje – 60 eurų.

„Poble Espanyol“. Jau klasika tapusi Naujametė šventė dirbtiniame ispaniškame kaimelyje, esančiame Barselonos Monjuic kvartale, skirta jaunimui. Čia knibždėte knibžda nuotykių ištroškusių Barselonos universiteto studentų.

Vienu šūviu nušausite du zuikius – švęsite Naujuosius metus ir aplankysite populiariausią Barselonos architektūrinį muziejų po atviru dangumi, kuriame galėsite susipažinti su žymiausiais Ispanijos architektūros paminklais.

Trijose skirtingose vietose gros 1970, 1980 ir 1990 m. hitai. Adresas: Av Francesc Ferrer i Guardia, 13. Metro: Espanya. Pradžia: 22.30 val. Kaina: nuo 35 iki 125 eurų, atsižvelgiant į tai, norėsite vakarieniauti ar tik švęsti.

CDLC („Carpe Diem Lounge Club“). Barselonetos paplūdimyje esantis Ibisos klubas paskutinę metų dieną siūlo jums prabangią azijietišką vakarienę ir butelį tikro prancūziško šampano „Dom Perignon“ dviem.

Kristinos Nastopkaitės/Travel On Spot nuotr./CDLC restoranas naujametę naktį bus pilnas žmonių
Kristinos Nastopkaitės/Travel On Spot nuotr./CDLC restoranas naujametę naktį bus pilnas žmonių

Po vakarienės laukia Ibisos klubų žvaigždės – Lucos G – koncertas ir egzotiškosios didžėjos iš Olandijos – Chelinos Manuhutu – sesija. Adresas: Passeig Maritim de la Barceloneta 32. Metro: Ciutadella i Villa Olímpica. Pradžia: 21.00 val. Kaina: 295 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas