Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip šiemet Kalėdoms pasipuošė Varšuva? „Tokių dekoracijų Varšuvoje dar nėra buvę“

Savaitgalį buvo įžiebtos kalėdinės dekoracijos kaimyninės Lenkijos sostinėje Varšuvoje. Dėl koronaviruso pandemijos jos šiemet yra kuklesnės, aiškina miesto valdžia. Tačiau Varšuva vis tiek spindi ir skleidžia kalėdinę dvasią.
Kalėdos Varšuvoje
Kalėdos Varšuvoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiemet gyventojams norėta priminti prieškarinę Varšuvą – laikus, kai gatvėmis riedėjo arklių traukiami tramvajai.

„Tokių dekoracijų Varšuvoje dar nėra buvę, – sakė meras Rafałas Trzaskowskis. – Šią žiemą mes Varšuvos gyventojus kviečiame į kelionę laiku – atgal į prieškarinę sostinę.“

Pandemijos metu rekomenduojama atsisakyti nebūtinų kelionių, o Lenkiją šią savaitę yra ir įtraukta į Lietuvos skelbiamą paveiktų šalių sąrašą, tad šventines dekoracijas kaimyninėje šalyje verčiau apžiūrėkite nuotraukų galerijoje:

Šių metų dekoracijos yra kuklesnės dėl paskelbto taupymo režimo, kurį lėmė koronaviruso pandemija. Dėl to ne visos anksčiau kalėdinėmis dekoracijomis dabintos miesto vietos jų sulaukė ir šiemet.

Anksčiau kalėdinės instaliacijos puošė daugiau nei 20 km miesto gatvių. Nušvisdavo visas vadinamais Karališkasis kelias nuo pilies iki Belvederio rūmų. Šiemet lemputės įžiebtos tik iki Charles'io de Gaulle'io žiedo. Siūloma būtent čia ir pradėti pasivaikščiojimą po kalėdinę Varšuvą ir žengti pilies aikštės link. O joje – 27 metrų aukščio Kalėdinė eglė, dekoruota aukso, sidabro ir raudonos spalvų burbulais.

Miestiečius ypač sužavėjo Twardowski aikštėje įrengtas 50 metrų ilgio apšviestas tunelis bei prie Staszico rūmų įkurdintas švytintis arklio traukiamas tramvajaus vagonas.

Šiemet atsižvelgta ir į ekologiją. Instaliacijoms naudotos energiją taupančios LED lemputės, kurios, anot miesto valdžios, suvartoja 8-10 kartų mažiau elektros energijos nei įprastinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas