Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip susikrauti daiktus kelionei, kad viskas tilptų, o reikalingą daiktą rastumėte iškart

Norite išmokti susikrauti daiktus kelionei taip, kad viskas tilptų, nešulys neprislėgtų ir nereikėtų raustis lagamine ar kuprinėje? Tuomet šie patarimai kaip tik jums – štai kaip išvykoms pasiruošia patyrę keliauninkai.
Kelionės lagaminas
Kelionės lagaminas / Arnel Hasanovic nuotr./ Unsplash nuotr.

Mažiau yra geriau

Kuo mažiau daiktų – lengviau keliauti. Jūsų tikslas – kad bagažas būtų kuo lengvesnis ir nereikėtų vežiotis rūbų, kurių niekada neapsivilksite.

Specialistai pataria pakuotis daiktus eliminavimo principu – pirmiausia susidėti viską, ką norėtumėte imti į kelionę, o paskui išimti drabužius, be kurių galėtumėte apsieiti. Jei reikėtų pasiimti ne dvi, o vieną suknelę – kurią imtumėte? Jei imsite ne trejus, o dvejus marškinius – kuriuos?

123rf.com nuotr./Lagaminas
123rf.com nuotr./Lagaminas

Būkite negailestingi – „gal prireiks“, „gal apsivilksiu“ nėra priežastis kažką grūsti į lagaminą. Jei vis dar per daug daiktų, paklauskite savęs: jei ištiktų nelaimė ir tektų bėgti pagriebus vos keletą daiktų – kuriuos drabužius imtumėte? Tuos ir pasiimkite.

Tik patikrinti variantai

Imkite tik tuos drabužius, kuriuos jau dėvėjote ir žinote, kad jie patogūs ir jums tinka. Idealu, jei pasimatuosite visus planuojamus derinius – tuomet būsite tikri, kad nesivešite, tarkime, kelnių, su kuriomis niekas nedera ir kurių niekada nemūvėsite.

Tas pats taikoma avalynei – į kelionę jokiu būdu nesiaukite naujų batų. Kad ir kaip norėtumėte jais pasidžiaugti, kad ir kokie patogūs jie atrodytų parduotuvėje, ilgiau pavaikštinėjus nepranešioti batai gali imti spausti ar trinti kojas. Turbūt aišku, kad kelionės džiaugsmas gerokai apkars…

Taip pat neimkite naujų higienos ir kosmetikos priemonių, aksesuarų ar elektros prietaisų – kelionė nėra tinkamas laikas tikrinti, kaip kažkas veikia, ar atrasti, kad esate alergiški naujam šampūnui.

Drabužių medžiaga – labai svarbu

Rinkitės ne standaus audinio, o minkštų medžiagų drabužius – tokius lengviau sulankstyti ir suvynioti. Beje, patartina drabužius vynioti, o ne lankstyti – susuktus rulonu juos lengviau sutalpinti, be to, jie nesusiglamžo ir nereikės jų lyginti.

Audinys turėtų būti kuo lengvesnis – kašmyras, plona vilna, medvilnė, šilkas. Venkite odinių, velvetinių, storo džinso audinių – jie sunkūs, o išskalbti ilgai džiūsta.

Išnaudokite batus

Idealiu atveju apsieisite su viena universalių batų pora. Jei tai neįmanoma, avėkite didžiausius ir sunkiausius batus, kurie užimtų daugiausia vietos lagamine.

Bateliai
Bateliai

Mažesnius išnaudokite kitiems daiktams sudėti – į jų vidų galite sukimšti susuktas kojines, pėdkelnes, diržą, sudėti mažus kūno priežiūros priemonių buteliukus, į plastikinį maišelį įdėtus smulkius elektronikos prietaisus ir pan.

Atsižvelkite į transporto priemonę

Jei keliaujate automobiliu, žinoma, galėsite pasiimti daugiau daiktų nei važiuodami autobusu ar traukiniu. Atsižvelkite ir į tai, kiek persėdimų bus, kokiu atstumu nuo stoties ar oro uosto jūsų viešbutis – net nesunkus lagaminas tampa našta, kai jį reikia nuolat pakrauti ir iškrauti.

Skirtingų avialinijų limitai rankiniam bagažui taip pat skiriasi – pasidomėkite, kiek leidžiama pasiimti į lėktuvo saloną.

Planuokite

Iš anksto pasimatuokite drabužius, kuriuos vilkėsite, apgalvokite visus derinius. Jei jau žinote, ką veiksite, žinosite, ar reikia imti, tarkime, daug kosmetikos, papuošalų – galbūt laukia kelionė, kur nebus progų puoštis ir tokių dalykų nereikia?

Iš anksto pasimatuokite drabužius, kuriuos vilkėsite, apgalvokite visus derinius.

Jei keliausite su draugų kompanija, galite dalintis elektros prietaisų krovikliais, tuomet kiekvienam nereikės turėti savo. Tas pats galioja ir kai kurioms higienos priemonės – visi galite naudoti tą patį šampūną, dantų pastą, kremą nuo saulės – nereikės kiekvienam vežtis daug buteliukų ir tūbelių.

Kaip nepamesti smulkmenų

Nedidelius daiktus – higienos priemonių buteliukus, papuošalus, smulkius aksesuarus ir pan., sudėkite į plastikinius arba drobinius maišelius. Šitaip bus lengviau juos rasti ir jie nesimėtys po kuprinę.

Jei drabužiai išsitepa

Turėkite atskirą maišelį nešvariems drabužiams – juk nenorėtumėte lagamine jų vežiotis šalia švarių… Na, o jei kelionė ilgesnė ir tam yra sąlygų, drabužius tiesiog išsiskalbkite – kad nereikėtų skirtingų marškinėlių kiekvienai dienai, vakare galite išskalbti tą dieną dėvėtuosius ir per naktį jie išdžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas