Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliaujame po Lietuvą: idėjos, ką aplankyti

Šią vasarą vis daugiau poilsiautojų Lietuvoje atranda neregėtas šalies vietoves bei gražiausius gamtos kampelius. Atostogos Lietuvoje gali būti ne ką prastesnės negu poilsis svečioje šalyje, kadangi čia pat turime jūrą, įvairius lankytinus objektus, parkus, piliakalnius, apžvalgos aikšteles, vertas kiekvieno iš mūsų dėmesio.
Keliaujame po Lietuvą
Keliaujame po Lietuvą / Partnerio nuotr.

Įpusėjus atostogų sezonui pastebima tendencija, jog vis populiarėja kemperių nuomos paslauga. Tai reiškia, jog draugų kompanijos bei šeimų nariai po Lietuvą keliauja namelyje ant ratų, kuriame – visi patogumai. Miegamos vietos, dušas, nedidelė virtuvė suteikia galimybę kelionės metu pailsėti bei jaustis komfortiškai. Neretai išbandžius tokį keliavimo būdą asmenys ima svarstyti galimybę įsigyti nuosavą kemperį, kuris tampa nuolatiniu kelionių palydovu tiek keliaujant po Lietuvą, tiek norint aplankyti užsienio šalis. Namelio ant ratų kaina priklauso nuo to, ar planuojama įsigyti naują, ar naudotą kemperį, taip pat svarbūs faktoriai jo dydis, įrengimas bei kt. Namelis ant ratų su jo teikiamais privalumais yra priskiriamas brangiau kainuojančių prekių kategorijai, tad jeigu planuojate įsigyti šią transporto priemonę, tačiau turimų santaupų nepakanka, gaukite paskolą internetu čia.

Tiek nuomojant, tiek turint nuosavą kemperį, prieš planuojant kelionę po Lietuvą, rekomenduojama susidėlioti maršrutą, kuriuo norėsite vykti. Pasak kelionių organizatorių, keliaujant su nameliu ant ratų patariama dažniau sustoti, pasivaikščioti, įsiamžinti gražiose vietovėse, negu keliauti pora valandų be sustojimo. Tad atsižvelgiant į visą kelionės laiką, pradėkite dėlioti maršrutą rinkdamiesi lankytinus objektus, esančius netoliese nuo jūsų išvykimo vietos. Pritrūkus idėjų, pateikiame TOP lankytinų Lietuvoje vietų sąrašą.

Šiaurinėje Lietuvos dalyje esantis Pakruojo dvaras kiekvieną sezoną lankytojus nustebina ne tik sutvarkyta aplinka, bet ir renginiais, festivaliais. Šią vasarą po atviru dangumi dvaro teritorijoje yra pastatytos įspūdingo dydžio gėlių kompozicijos. Tokia aplinka patraukia ne tik suaugusių, bet ir vaikų dėmesį. Apsilankę Pakruojo dvare ne tik įamžinsite nuostabaus grožio akimirkas, bet ir turėsite galimybę paragauti autentiškų patiekalų, istorijos ir prabangos apsuptyje.

Labanoro regiono parkas – dar viena žavi stotelė tiek keliaujant su vaikais, tiek su draugų kompanija. Šiame parke esantis apžvalgos bokštas yra aukščiausias Lietuvoje, tad turint laiko, noro ir nejaučiant aukščio baimės, įlipimas į šį bokštą yra tiesiog privalomas! Nuostabi ežeringa panorama, atsiverianti virš medžių, nepalieka abejingų, todėl keliaujant Lietuvoje, nepamirškite užsukti į Aukštaitijos regioną.

Kauno rajone esantis Kadagių slėnis yra įdomus ne tik Lietuvos gyventojams, bet ir čia apsilankantiems svečiams. Taip yra todėl, kad kadagiai nuo seno garsėja savo dezinfekuojančiomis bei orą valančiomis savybėmis. Kadagių slėnyje oras yra ypač grynas, todėl čia naudinga pasivaikščioti visiems daug laiko miestuose praleidžiantiems asmenims, norintiems pakvėpuoti grynu oru bei aplankyti botaninį draustinį.

Norintiems išskirtinumo, įspūdį paliks šalia Molėtų net 40 hektarų teritorijoje esantis Žalvario parkas. Tai puiki vieta pasivaikščiojimui bei pramogavimui gamtoje, kurios žavesys – originalūs ir nestandartiniai eksponatai, pasitinkantys įvairiose parko vietose. Eksponatų gausa mena net ir sovietinius laikus, o pramogos mažiesiems gali tapti puikiu laiko praleidimo būdu visai šeimai.

Prie Kuršių Marių esančios Ventės rago apylinkės – dar viena stotelė, norintiems įsimintinai praleisti kelionės po Lietuvą vakarą ar popietę. Pasiekus čia esančią apžvalgos aikštelę atsiveria įspūdinga Nidos kopų panorama, taip pat tolumoje matomos Preila ir Pervalka. Kelionė su nameliu ant ratų be jokios abejonės turi apimti Lietuvos pajūrį, tad nepraleiskite galimybės bent kelių dienų praleisti prie jūros, paplaukioti laivu, aplankyti Klaipėdos jūrų muziejų ar kitą jums įdomią vietovę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas