Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keliaujantiems į Izraelį: nebereikės izoliuotis ir atlikti testo dėl COVID-19

Nuo šeštadienio (gegužės 21 d.) Izraelis atsisakė su COVID-19 susijusių atvykimo ribojimų. Keliautojai čia galės atvykti nepateikę skiepijimo, pasveikimo ar neigiamo testo rezultato įrodymų, rašoma „Euronews“.
Izraelis
Izraelis / 123RF.com nuotr.

Anksčiau Izraelyje reikėjo pateikti neigiamą testo, atlikto per 24 val. iki išvykimo, rezultatą. Izraelio oro uostuose atvykusieji taip pat turėjo atlikti PGR testą ir izoliuotis, kol bus gautas neigiamas rezultatas – šis procesas paprastai truko apie 12 val.

„Tai žinia, kurios laukėme daugiau nei dvejus metus“, – sakė Izraelio vyriausybės Turizmo biuro Londone direktorė Sharon Ehrlich Bershadsky.

Kaip pasikeitė atvykimo į Izraelį taisyklės?

Pagal ankstesnes taisykles visi atvykstantys piliečiai ir užsieniečiai, išlipę iš lėktuvo, turėjo atlikti (pakartotinį) testą. Ben Guriono oro uoste keleiviai buvo nukreipiami į PGR testavimo postus, esančius pagrindinio terminalo kampe, kuris paprastai skirtas oro linijų registracijos langeliams.

Taip pat buvo privaloma savarankiškai izoliuotis mažiausiai 24 val. arba tol, kol bus gautas neigiamas PGR rezultatas, o tai paprastai trunka apie 12 val.

Nuo gegužės 21 d., šeštadienio, šios brangiai kainuojančios ir daug laiko reikalaujančios taisyklės atsisakyta.

Izraelio sveikatos apsaugos ministerija pareiškė, kad COVID-19 atvejų skaičius „sumažėjo tiek, kad yra pakankamai saugu toliau švelninti apribojimus“.

123RF.com nuotr. / Izraelis
123RF.com nuotr. / Izraelis

Šiuo metu šalyje kasdien užregistruojama apie 2 400 naujų užsikrėtimo atvejų – remiantis gegužės 17 d. PSO statistiniais duomenimis – gerokai mažiau nei šių metų sausio mėn., kai buvo užregistruota beveik 250 000 naujų atvejų.

Tačiau kitos priemonės, įskaitant reikalavimą užpildyti atvykimo deklaracijos formą likus 48 val. iki kelionės į Izraelį, išlieka.

Šiuo metu turistai taip pat privalo sudaryti sveikatos draudimo sutartį, kad galėtų padengti COVID-19 gydymo išlaidas.

Neskiepyti turistai gali keliauti į Izraelį, tačiau tai rizikingesnė kelionė, nes neturėsite teisės gauti žaliojo paso, kuris atleidžia nuo izoliacijos (jei Izraelyje susidursite su COVID-19 atveju).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas