Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliauti ar nekeliauti? Net atsiradus vakcinoms, atostogų planavimas išlieka galvosūkiu

Praėjusį mėnesį Kristin Botuchis impulsyviai nusipirko kelionę – du bilietus iš Sietlo į Londoną už 1200 JAV dolerių liepos mėnesiui.
Kelionės
Kelionės / „The New York Times“/Sean McSorleyt nuotr.

Tai būtų puiki išsvajotų atostogų Europoje pradžia, kuomet moteris su sutuoktiniu aplankytų ir Prancūziją, Italiją bei Graikiją. Ji nekantriai spragsėjo kompiuterio pele „Icelandic Air“ tinklapyje ir pildė informacinius laukelius „tiesiog norėdama pamatyti, kas nutiks“.

„Mano vyras neabejotinai buvo priblokštas. Jis pats niekada nesirinktų keliauti tokiu metu, – atskleidžia ji, prisipažinusi, kad prieš tai kruopščiai domėjosi padėtimi pasaulyje. – Taip elgtis buvo šiek tiek impulsyvu iš mano pusės.“

K.Botuchis gyvena Everete, Vašingtone, su vyru ir dviem vaikais. Šiemet jai sukanka 50 metų ir ji švenčia 20-ąsias vestuvių metines. Ji taip pat yra viena iš milijonų amerikiečių, kurie po 2020-ųjų, kai buvo visiškai įkalinti namuose ir kamuojami nerimo, trokšta grįžti prie savo įpročių ir sugrįžti į pasaulį.

Tačiau džiaugsmingam jauduliui atlėgus ir svajonėms apie Prancūzijos Rivjerą kiek nublankus, K.Botuchis dabar nerimauja, kad pandemijos laikų realybė – uždarytos sienos, karantino reikalavimai, neapibrėžta galimybė pasiskiepyti ir jos vyro nerimas – sutrukdys kelionės planus.

„Bandžiau būti ryžtinga ir suorganizuoti mums svajonių kelionę, – sako ji. – Bet imu suprasti, kad toji kelionė gali būti ne tokia, kokią įsivaizdavau.“

Sveiki atvykę į kitą kelionių pandemijos laikais etapą: po vakcinacijos. O gal tiksliau būtų sakyti – vakcinacijos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas