Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 05

Keliautoją apstulbino Lenkijos miestas: kas galėjo pamanyti, kad čia taip mylimi lietuviai

Šįryt žiniasklaidoje perskaičiau, kad kažkokia Rusijos slidininkė, buvusi olimpinė čempionė ar tai dar kažkokia laimėtoja (Jelena Vialbė, jei kas tokią žino) „nupezo“. Aišku, konkreti diagnozė žiniasklaidoje paminėta nebuvo, bet aš ir nebūdamas gydytoju galiu pasakyti, kad būtent taip ir vyko. Ta „boba“ (žinau, tai yra negražus žodis, kuris normalioje retorikoje negali būti naudojamas, tačiau mano giliu įsitikinimu, jos kliedesiai tokį jos apibūdinimą pilnai pateisina) viešai pareiškė, kad norint, jog rusų olimpiečiai vėl būtų priimti į olimpines žaidynes, reikia ant Londono centro numesti bombą.
Vaido Mikaičio įspūdžiai Lenkijoje
Vaido Mikaičio įspūdžiai Lenkijoje / Vaido Mikaičio nuotr. / „15min“ fotomontažas

Tada mus iškart priims, sakė ta nupezėlė (nors dabar svarstau, kad jei, kaip Rusijoje įprasta, į tą vargšę moterį visą jos sportinį gyvenimą buvo farširuojamas dopingas, tai gal nėra ko stebėtis, kad dar nepasiekus 60-ies galvelė jau nebedirba – moteris nekalta, reiškia). Taip ir įsivaizduoju, kaip rusams numetus ant Londono bombą, tą pačią minutę išeina oficialus pranešimas apie jų sugrąžinimą į olimpinę šeimą.

Viešpatie, ką jie ten pas save valgo, kad tokias klejones skleidžia? Tai turbūt nebepagydoma. Tiesa, skaičiau, kad toks jos pasakymas papiktino dalį pačių rusų, bet tai nebuvo didelė dalis. Dauguma, jaučiu, garsiau ar tyliau būtų linkę tai bukaprotei pritarti.

Gal nustebsite, bet taip mąsto ne tik rusai. Praeitą savaitgalį malonumo tikslais viešėdamas Lenkijoje patyriau, kad joje irgi netrūksta manančių, jog su bombomis kai kurie reikalai tikrai būtų linkę išsispręsti. Skaitykite toliau, pasakoju.

Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė į Lenkiją
Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė į Lenkiją

Šįkart į Lenkiją vykome žiūrėti futbolo rungtynių. Žinau, kad futbolas yra įdomus tik mažai Lietuvos gyventojų daliai, todėl šis tekstas apie jį ir nebus. Bet kadangi tai buvo pagrindinė mūsų kelionės misija, jam neskirti visiškai jokio dėmesio būtų nekorektiška. Bet pirmiau apie pačią kelionės kryptį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas