Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 04

Keliautojas atskleidė, ko lietuviams pavydi estai: apie tai nė nesusimąstytumėte

Neseniai atšventėme 35-ąsias Baltijos kelio metines. Tai buvo įstabus renginys (ne šventimas, o pats Baltijos kelias), parodęs, kaip galime susivienyti, kai tikrai to reikia. Ir nors šiaip esu skeptiškas gyrimuisi, kaip dėl vienos ar kitos smulkmenos mumis gėrisi visas pasaulis, manau, kad Baltijos kelias buvo tai, dėl ko buvome pastebėti visur (kalbu, aišku, apie laisvą ir mums reikšmingą pasaulį, o ne kokias afrikines diktatūras ar tokias moralines išgamas kaip Mongolija, visa burna apžiojusias Putino dujų vamzdį).
Talinas, Estija
Talinas, Estija / Shutterstock nuotr.

Visi žino, kad šiame masiniame renginyje dalyvavo tuo metu okupuotos lietuvių, latvių ir estų tautos, kurių piliečiai susikabinę rankomis sudarė žmonių grandinę nuo Vilniaus iki Talino, tuo ne tik parodydami, kad Sovietų Sąjunga byra, bet ir patys prie to byrėjimo prisidėdami. Tada buvome Baltijos seserimis bei broliais.

O dabar – ar tebesame? Kad ir koks atsakymas būtų, pasaulis vis vien mato mus kaip homogeninį regioną. Tai iš dalies yra tiesa – sėskite į automobilį ir nuvažiuokite iki Talino šen bei ten užsukdami. Pamatysite, kad ir parduotuvės, ir degalinės, ir vaistinės, ir dar daugybė dalykų yra tokie patys ir jei ne kitos kalbos kelio ženklai, galėtum net nepastebėti, kad įvažiavai į kitą šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas