Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 05

Keliolika valandų automobiliu ir esate lietuvių knibždančiuose kalnuose: kaip įveikti Zakopanės Tatrus

Lagaminai sukrauti. Kava kunkuliuoja termose. Iš Dzūkijos sostinės į Lenkijos kalnų kurortą Zakopanę išvažiuojame anksti – 3 val. Idėja paprasta – kol pirmokė, įsitaisiusi kelioninėje kėdėje, išsimiegos, jau būsime pasiekę kelionė tikslą. Bet kokia kelionė be keistų nutikimų? Pirmą kartą gyvenime persikeliame į kultinį mylimo Billo Murray filmą „Švilpiko diena“ ir 3 val. laikmetį išgyvename keletą kartų. Kaip taip įmanoma, klausiate?

Išvykstame naktį, kai įvedamas žiemos laikas. Gana ankstus rytas – neskubame. Nesinori kelionės pradžioje susidurti su kokiu nors iš miško iššokusiu ir apsimiegojusiu šernu ar briedžiu – riedame neskubėdami. Dar nepasiekus Lenkijos sienos laikrodis išmuša 4 val.

Laikrodis atsisuka valanda atgal – štai ir žiemos laikas. Pirmas sugrįžimas laiku – telefonuose laikrodis sukasi valanda atgal.

Antras toks laiko atsisukimas įvyksta kirtus Lenkijos sieną – štai ir vėl 3 val. Galvoje šmėkšteli mintis, ar nebūsime apsiskaičiavę su kelionės laiku: iki Zakopanės 11–12 val. kelio automobiliu su sustojimais, bet su įprastu kelionės laiku, o ne kelionės dieną vasaros laikui keičiantis į žiemos laiką, lapkričio pradžioje. Mūsų kelionės atveju para prailgėja dviem valandomis – gerai, kad šis laikas tęsiasi atostogų sąskaita, svarstau iš termoso gurkšnodamas kavą.

Mūsų kelionės atveju para prailgėja dviem valandomis – gerai, kad šis laikas tęsiasi atostogų sąskaita.

Ką padarysi – kelionė be nesuplanuotų nutikimų yra ne kelionė.

Lenkijos keliai – puikūs. Kone kas keliolika kilometrų – degalinės su greito maisto užkandinėmis. Neretai ir kelias apšviestas. Žodžiu, kaip vairuojantis atostogautojas tuo metu džiaugiuosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas