Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelionė į Havajus: nepigi, bet verta kiekvieno cento

Nors buvo atkalbinėjančių, kad tokį pat grožį galima pamatyti ir arčiau, nebūtina vykti į Havajus, visgi Ilona Bajorienė su vyru, puikiai pailsėję Maui saloje, tikina nė sekundės nepasigailėję.
Haiku laiptai, Havajai
Haiku laiptai, Havajai / Shutterstock.com nuotr.

„Esame iš tų žmonių, kurie dievina keliones, tad ir šiemet jubiliejaus proga sugalvojome vykti į Havajus. Tiesa, planuoti šią kelionę pradėjome dar gerokai iš anksto, skrydžio bilietus pirkome dar prieš Naujuosius, tad kai vėliau prasidėjo Rusijos sukeltas karas Ukrainoje, šiek tiek buvome išsigandę, bet, laimei, kelionė buvo sklandi“, – pradėjo pasakoti Ilona.

Sutuoktiniai paprastai keliones mėgsta organizuoti patys, į jokias kelionių agentūras nesikreipia, tad ir šį sykį viską planavo patys.

„Dabar labai daug informacijos apie šalis galima rasti internete, tad tikrai nėra sudėtinga pačiam viską suplanuoti“, – minėjo keliautoja.

Havajuose pora praleido tris savaites. Rugpjūčio pabaigoje, kai jie pasiekė Maujo salą, oras buvo puikus. Gal tik pirmąją dieną pasirodė kiek per karšta.

Išgirdus žodį „Havajai“, daugeliui prieš akis pirmiausia iškyla svečiams ant kaklo kabinamos gėlių girliandos. Ilona juokiasi maniusi, kad tokia girlianda ji pasidabins vos tik išlipusi iš lėktuvo, tačiau šio gražaus vaizdo teko šiek tiek palaukti – girliandomis buvo galima pasidžiaugti specialių vakarienių metu.

„Nors niekas prie lėktuvo mūsų nepasitiko su gėlių girliandomis, bet vos tik išlipusi supratau, kad man čia patiks. Labai gera atmosfera. Vietiniai linksmi, paslaugūs, besišypsantys nuoširdūs žmonės“, – pasakojo keliautoja.

Shutterstock.com/Kauai sala, Havajai, JAV
Shutterstock.com/Kauai sala, Havajai, JAV

Tai buvo pirma šalis, kur sutuoktiniai pasirinko gyvenimą ne viešbučiuose, o išsinuomojo apartamentus iš žmonių.

„Pakeitėme tris nakvynės vietas ir nė viena nenusivylėme. Labai gerai įrengti apartamentai, puikios virtuvės, kuriose gali rasti viską, ko reikia – nuo virtuvinio kombaino iki mažyčio šaukštelio“, – pasakojo Ilona.

Lietuviams labai patiko ir vietinis maistas. Stengėsi paragauti visko, kas rekomenduojama turistams.

„Paprastai maistą kelionėse perkame ne prekybos centruose. Ieškome vietinių žvejų, kepyklėlių, taip gali pajausti tikrąjį skonį. Havajuose mėgavomės šviežutėlėmis jūrų gėrybėmis, labai patiko jų kepama bananų duona, švelnus alus. Pastarojo net vežėme į Lietuvą lauktuvių“, – detalėmis dalijosi keliautoja.

Tačiau, ko gero, ilgiausiai sutuoktiniai prisimins Havajų gamtos grožį. Antrojoje pagal dydį Havajų Maujo saloje yra visko – pradedant gražiausiais paplūdimiais ir baigiant džiunglėmis bei didžiuliais ugnikalniais. Saloje stūkso užgesęs didžiausias pasaulyje ugnikalnis Haleakala, o atogrąžų miškuose šniokščia nuostabaus grožio kriokliai.

„Tiesa, lipant į Haleakalos ugnikalnį vos nesušalome, nebuvome pasiruošę tinkamos aprangos, tad dangstėmės bent pledais. Be to, nežinojome, kad viską reikia rezervuoti iš anksto, netgi galimybę stebėti nuo ugnikalnio saulėtekį ar saulėlydį“, – kitus keliautojus perspėjo Ilona.

Pasiteiravus, ar Havajuose kas nors nustebino, moteris tikino, kad jokių nemalonių nuotykių nebūta. Gal tik šiek tiek glumino vietinės kainos, kurios dar labiau išsipūsdavo, kai tekdavo palikti 20-25 proc. arbatpinigių, kurie daugelyje vietų ten yra privalomi net perkant ledus.

„Žinoma, kai šokolado plytelė prekybos centre kainuoja 5-6 dolerius, o viena dešrelė – dolerį, gal iš pradžių kiek ir suglumsti. Taip, tai nėra pigi kelionė, bet tikrai verta kiekvieno išleisto cento“, – patikino Ilona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas