Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelionė pas seniausią tatuiruočių meistrę Filipinuose: kas pasakytų, kad tai pasiutusiai moterytei – 106!

Būdamas Filipinuose, nusprendžiau pasidaryti tradicinę tatuiruotę pas seniausią tatuiruočių meistrę pasaulyje, kuri gyveno atokiame Buscalan kaime Filipinų šiaurėje.
Jono kelionė pas seniausią tatuiruočių meistrę Filipinuose
Jono kelionė po Filipinus / J.Galinsko nuotr.

Kelionė prasidėjo Maniloje, nedideliu autobusiuku, kuriame vos kojos tilpo (nelabai pritaikytas europiečiams) ir truko apie 12 valandų, važiuojant labai siaurais ir pavojingais kalnų keliukais. Vaizdai tiesiog kvapą gniaužė, nedidelė vairuotojo klaida ir galėjome nugarmėti, adrenalino buvo labai daug.

Į patį kaimą privažiavimo su automobiliu nėra, todėl dar teko apie 40 minučių kalnų takeliais ir ryžių terasomis eiti pėsčiomis.

J.Galinsko nuotr. / Jono kelionė pas seniausią tatuiruočių meistrę Filipinuose
J.Galinsko nuotr. / Jono kelionė pas seniausią tatuiruočių meistrę Filipinuose

Pačiame kaime jokio interneto ir Wi-Fi ryšio, žmonės atsipalaidavę, dauguma kramtė kažkokius lapus ir spjaudė visur raudonai, daug visur bėgiojančių ir žaidžiančių vaikų.

Pirmoji naktis buvo bemiegė, nes kaimelis mažas ir vyko kažkieno vestuvės, tikriausiai visas kaimelis linksminosi iki paryčių.

Ryte papusryčiavus prasidėjo tatuiruočių darymas, nustebino tai, kad tatuiruotes darė labai jaunos merginos, jauniausiai buvo 15 metų ir ji tuo užsiima jau nuo 12 metų. Pačias tatuiruotes darė tradiciniu būdu didesne lazdele mušant per mažesnę bambukinę lazdelę, kurios gale buvo spyglys, mirkomas rašale.

Mano tatuiruotę darė apie 4 valandas, pirmos dvi valandos buvo dar nieko, bet po to kiekvienas dūris buvo labai skausmingas. Bijantiems skausmo nepatarčiau darytis.

J.Galinsko nuotr. / Jono kelionė pas seniausią tatuiruočių meistrę Filipinuose
J.Galinsko nuotr. / Jono kelionė pas seniausią tatuiruočių meistrę Filipinuose

Po pietų mūsų grupę priėmė pati Apo Whang Od, kuri visiems norintiems darė savo garsiąją „three dots“ tatuiruotę, simbolizuojančią jos gyvenimą. Niekados nepasakyčiau, kad jai 106 metai, nes atrodė tikrai nuostabiai ir stilingai, o dar bedarant tatuiruotes spėjo išdykusius kaimo vaikus paauklėti – pasiutus močiutė.

Kiekvienas dūris buvo labai skausmingas.

Visiems norintiems pasidarius tatuiruotes, dar pasivaikščiojus po kaimelį ir ryžių terasas bei apsipirkus suvenyrų, vakare palikome Buscalan kaimelį.

Nors ir trumpa, bet tikrai nuostabi, pilna įspūdžių, emocijų ir patirčių kelionė!!! Jei kam kils kokių klausimų, drąsiai klauskite!

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo - kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas