Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelionių organizatorius „TUI Baltics“ dvigubina skrydžių iš Lietuvos į Egiptą skaičių

Nuo vasario 5 d. kelionių organizatorius „TUI Baltics“ du kartus didina skrydžių tarp Vilniaus ir populiariausios žiemos sezono krypties – Egipto – skaičių. Šis sprendimas priimtas sausį fiksuojant 48 proc. didesnius kelionių pardavimus nei gruodį bei stebint augančią kelionių organizatorių siūlomų kelionių paketų paklausą tarp anksčiau savarankiškai keliavusiųjų.
Egiptas
Egiptas / Shutterstock.com nuotr.

Tuo pačiu vis daugiau keliautojų renkasi brangesnius kelionių paketus – beveik 9 iš 10-ies kelionių organizatoriaus klientų įsigyja poilsį 5 žvaigždučių viešbučiuose, rašoma jų pranešime spaudai.

Anksčiau tik savarankiškai keliavę dabar renkasi poilsines keliones

„Skrydžius į Egiptą atnaujinome praėjusių metų spalio viduryje ir nuo tada stebime didėjantį keliautojų susidomėjimą šiomis kelionėmis. Rinkdamiesi keliauti ne taip toli ir šalį, kurioje nėra taikomi ypatingi apribojimai atvykstantiems, keliautojai iš Lietuvos jaučiasi saugūs.

Išaugęs saugumo poreikis bendrai didina pilnai suorganizuotų kelionių paklausą“, – sako kelionių organizatoriaus Lietuvos biuro vadovė Rasa Barisienė.

Asmeninio albumo nuotr./Rasa Barisienė
Asmeninio albumo nuotr./Rasa Barisienė

Jos teigimu, vis dažniau sulaukiama užklausų iš keleivių, kurie anksčiau keliaudavo savarankiškai ir pirmą kartą arba po ilgo laiko vėl renkasi kelionių organizatorių poilsio paketus.

Stebima ir kita ryški tendencija – Lietuvos turistai žiemos sezoną drąsiai įsigyja brangesnes keliones, renkasi apsistoti 5 žvaigždučių viešbučiuose.

„85 proc. mūsų keliautojų renkasi poilsį 5 žvaigždučių viešbučiuose, tarp kurių – „Rixos“, „Sunrise“, „Albatros“ tinklo viešbučiai. Be to, pirmenybė teikiama „viskas įskaičiuota“ paslaugų paketui.

Tokį pasirinkimą lemia kelios aplinkybės: išaugusios keliautojų iš Lietuvos finansinės galimybės, kol kas ribotas kelionių pasirinkimas bei, žinoma, saugumo poreikis. Pasirinkusieji „viskas įskaičiuota“ gali mėgautis daugybe pramogų neišeidami iš viešbučio teritorijos“, – sako vadovė.

Į Hurgadą ir Šarm aš Šeichą – po du skrydžius per savaitę

Šiuo metu, anot R.Barisienės, Egipte nėra taikomi ypatingai griežti apribojimai dėl COVID-19 situacijos:

„Šalyje uždarose bendro naudojimo patalpose gyventojai ir svečiai turi dėvėti kaukes, bet viešbučių teritorijose jų dėvėti nebūtina. Pasiskiepiję ir turintys ES skiepų pasus į Egiptą gali keliauti laisvai.“

Kelionių organizatorius skrydžius į Egiptą atnaujino praėjusiųjų metų spalį ir šių metų sausį į Hurgadą ir Šarm aš Šeichą keleivius skraidino atitinkamai šeštadieniais ir sekmadieniais.

Nuo šio šeštadienio, vasario 5 d., tiesioginiai skrydžiai į Hurgadą bus vykdomi du kartus per savaitę – antradieniais ir šeštadieniais, į Šarm aš Šeichą – taip pat dukart per savaitę – ketvirtadieniais ir sekmadieniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas