Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelionių organizatorius Turkijoje: situacija stabilizuojasi, grįžtama į įprastą režimą

Kelionių organizatoriaus atstovų Turkijoje duomenimis, gaisrai aktyviai neutralizuojami, situacija gerėja, karštų taškų mažėja, o didžioji dalis viešbučių pradeda dirbti įprastu režimu.
Gaisrai Turkijoje
Gaisrai Turkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Gaisrai stipriai apmalšinti per paskutines 48 valandas, mobilizavus itin ženklias gaisrininkų pajėgas. Grėsmės lygis sumažėjęs visoje šalyje, situacija yra kardinaliai pasikeitusi, nors gaisrininkų kova dar tęsiasi, kiek aukštesnėse vietose nuo jūros, miškuose“, – pranešime spaudai cituojama „Tiketa Tour“ atstovė Lina Švedarauskaitė.

Anot jos, viešbučiai, esantys regionuose, kurie labiausiai nukentėjo, jau pradeda veikti įprastu režimu.

„Labiausiai nukentėjo Bodrumo, Manavgat, Muglos kurortinės zonos, kiek mažiau Beleko bei Kemero regionuose. Viešbučiai pranešė, kad netrukus veiks įprastu režimu, tad gyvenimas šalyje po truputį pradeda grįžti į savo įprastą ritmą“, – sako ji.

Anot jos, dėl kilusių gaisrų šalyje pradėti ikiteisminiai tyrimai – neatmetama tyčinio padegimo grėsmė.

„Vis garsiau neatmetama tyčinio padegimo grėsmė, jau dabar kalbama, kad pats gaisras buvo didžiausias šalies istorijoje, o nuostoliai skaičiuojami šimtais milijonų eurų“, – sako ji.

„Tiketa Tour“ atstovės teigimu, didžiosios dalies Lietuvos turistų saugumas buvo užtikrintas maksimaliai, nes į pavojingesniuose regionuose esančius kurortus skraidino tik vienas iš šalies organizatorių, kiti – ne.

„Mano žiniomis, mūsų šalies turistų saugumas buvo ir yra užtikrintas maksimaliai, išskyrus gal kelis atvejus, susijusius su kitų organizatorių veikla. Nepaisant gaisrų, buvo tokių, kurie nestabdė pardavimų į viešbučius, esančius gaisrų epicentruose“, – sako ji.

L.Švedarauskaitės teigimu, rašoma toliau pranešime, nuo šiandien taip pat buvo atnaujintos ir dalis vidaus turizmo kelionių, tokios kaip kelionės upėmis su baidarėmis.

Per pirmus tris skrydžių mėnesius šiemet, bendrovė į Turkiją ilsėtis skraidino 8250 keliautojų arba 3,5 proc. daugiau nei per visą pirmą 2019 metų pusmetį, kuomet bendrovės keliones rinkosi 8000 keliautojai.

Paskutinį kartą gaisrai Turkiją siaubė 2009 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas