Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontroversija Šveicarijoje: benamiams siūlomas nemokamas skrydžio bilietas

Šveicarijos miestas benamiams siūlo nemokamą skrydžio bilietą į bet kurią Europos vietą. Tačiau su viena sąlyga – gavę bilietą jie turi pasirašyti specialių dokumentą, kad tam tikrą laiką negrįš į Šveicariją.
Bazelis
Bazelis / 123rf.com nuotr.

Tokią nevienareikšmiškai vertinamą idėją sumanė Bazelio miestas. Kaip aiškina jo Teisingumo departamentas, visi norintys pasinaudoti tokiu pasiūlymu gali kreiptis dėl specialaus kelionių kupono ir 20 Šveicarijos frankų (apie 18 Eur) gavimo. Mainais už tai jie privalės įsipareigoti negrįžti į Šveicariją tam tikrą laiko tarpą.

Jeigu žmogus pažeistų įsipareigojimą ir grįžtų į šalį, tuomet jis būtų deportuotas, skelbia Bazelis.

Pranešama, kad tokiu pasiūlymu jau pasinaudojo daugiau nei 30 žmonių – įskaitant 14 asmenų iš Rumunijos ir 7 iš Vokietijos.

Šveicarijos politika benamių atžvilgiu jau ne pirmą kartą susilaukia nevienareikšmiškų vertinimų. 2014 m. benamė moteris buvo sulaikyta, jai paskirta 500 frankų (450 Eur) bauda už išmaldos prašymą. Tačiau Europos žmogaus teisių teismas paskelbė, kad toks elgesys buvo neteisėtas. Šveicarija moteriai turėjo sumokėti 922 Eur kompensaciją.

Po poros metų Vo kantono valdžia priėmė įstatymą, kuriuo draudžiama prašyti išmaldos jo teritorijoje. Kairiosios partijos ir žmogaus teisių gynimo grupės mėgino jį anuliuoti, tačiau jų peticijos ir pasiūlymai buvo atmesti. Kantono valdžia pabrėžė, kad tokia priemonė esą leidžia apsaugoti piliečius nuo kriminalinių grupuočių, kurios išnaudoja benamius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas