Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronaviruso sostinė Uhanas kviečia turistus: ar susigundytumėte?

Uhanas, praėjusių metų pabaigoje tapęs globalios koronaviruso pandemijos epicentru, dabar jau siekia kitokio dėmesio – kaip turistinė destinacija.
Uhanas po karantino
Uhanas po karantino / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

11 mln. gyventojų turintis Uhanas, iš kurio, laikoma, ir pradėjo plisti mirtinas virusas, paskelbė reklaminį vaizdo klipą, viliojantį į miestą atvykti turistus.

„Uhanas niekada nedvejojo parodyti savo grožio. Ir tie, kurie jį be galo myli, viliasi, kad tai galės suprasti vis daugiau žmonių“, – sakoma Uhano kultūros ir turizmo biuro sukurtame vaizdo įraše.

„Nuo nenusakomos gausybės mirksinčių lempučių palei Jangdzės upę ir nuostabių šokių bei muzikos iš Džijingo kruizo – iki viliojančių šviesų ir gražių balsų klubuose...“, – vardijama klipe.

O koks dabar gyvenimas mieste, kuris nuo sausio 23 d. buvo uždarytas į 76 dienų karantiną?

Nuo gegužės mėnesio, anot oficialios Kinijos statistikos, Uhane nebuvo užfiksuotas nė vienas vietinis COVID-19 atvejis. Miestas taip pat tapo viena iš populiariausių krypčių Kinijos piliečiams, kuriems buvo leista laisvai judėti atšaukus karantiną.

Gyvenimas Uhane dabar atrodo kone grįžęs į senąsias vėžes. Mokyklos, lankytinos vietos, parduotuvės ir kiti verslai atidaryti, baruose ir restoranuose – pilna lankytojų.

Dabar Europai ir JAV kovojant su antrąja koronaviruso banga ir skelbiant vis griežtesnius apribojimus, Uhano gyventojai jų beveik neturi. Gali laisvai palikti namus, susitikti su kitais žmonėmis, keliauti po šalį.

Beveik visiems miesto gyventojams yra padaryti koronaviruso testai mažiausiai po vieną kartą.

Žmonės visgi supranta, kad virusas gali bet kada grįžti, ypač – žiemą. Dauguma vis dar dėvi veido kaukes viešumoje, tačiau jos yra privalomos tik viešajame transporte. Prie įėjimų į kai kurias institucijas, pastatus, dar yra likę ir temperatūros matuokliai.

Vaistinėse dabar gausu apsauginių kaukių ir dezinfekcinių skysčių, juos galima laisvai įsigyti. Tačiau vaistus nuo karščiavimo galima įsigyti tik su registracija. Pakilusi temperatūra yra vienas iš paprasčiausiai atpažįstamų ir lengviausiai įvertinamų COVID-19 požymių.

Ekonominiai krizės padariniai mieste vis dar matomi. Nors žmonės mielai eina į restoranus, tačiau nemažai jų atlaisvinimų taip ir nesulaukė – kavinės, restoranai, barai, kiti verslai buvo priversti užverti savo duris visam laikui. Jie neatlaikė 3 mėnesius trukusio itin griežto karantino. Užsidarė ir ne viena gamykla, fabrikas, ypač – susiję su tekstilės ir automobilių pramone.

Iki šiol nėra neabejotinai žinoma, kaip koronavirusas persidavė žmonėms. Populiariausia teorija – kad žmogus užkratą pasigavo nuo laukinio gyvūno. Įtariama, kad tai galėjo įvykti Uhano turguje, kur nemažai neteisėtai sumedžiotų ir pardavinėjamų gyvūnų.

Oficiali Kinijos statistika rodo, kad Uhane buvo vos 50 tūkst. COVID-19 atvejų, 3 869 žmonės mirė. Nors CNN gauti vidiniai dokumentai rodo, kad Kinijos valdžia pasauliui pateikė optimistiškesnę statistiką, ligos valdymo procesą lydėjo instinktas slėpti blogas naujienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito