Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krateryje įsikūrusį plaukiojančių salų miestelį turistams pažinti bus lengviau

Ukmergės rajone esantis Veprių miestelis Naujuosius metus pradėjo įkurtuvių nuotaikomis. Pastebėjus didėjantį turistų susidomėjimą miesteliu, trečiadienį čia buvo atidarytas pirmasis informacijos centras kaimiškoje vietovėje.
Veprių ežero plaukiojanti sala
Veprių ežero plaukiojanti sala / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašoma pranešime spaudai, Vepriai sulaukia vis daugiau susidomėjimo ne tik dėl čia esančių Kalvarijų, bet ir pačios gamtos padovanotų stebuklų: plaukiojančių salų, piliakalnių ir kt. Pats miestelis yra įsikūręs krateryje, o vietiniai gyventojai tvirtina, kad dėl magnetinių laukų čia žmonės ne tik mažiau sveria, bet ir deimantų gali rasti.

Naujoji įstaiga įsikūrė pačiame miestelio centre, buvusiose kirpyklos patalpose. Prie jo atsiradimo prisidėjo Ukmergės rajono savivaldybė, Ukmergės kultūros skyriaus ir Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro darbuotojai. Tad per vykusį centro atidarymą simbolinę Informacinio centro atidarymo juostelę draugiškai perkirpo Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, Ukmergės turizmo ir informacijos centro (TVIC) direktorė Lina Baublienė ir Veprių seniūnė Dalė Urbonienė, o nedideles, bet jaukias centro patalpas pašventino Veprių ir Deltuvos parapijos klebonas Gintautas Naudžiūnas.

Veprių Informacinis centras dirbs savanorystės principu. Čia be jokio atlygio dirbs žmonės, kurie nori prisidėti prie miestelio vardo garsinimo, jo istorijos viešinimo. Šiame centre savo darbus bei produkciją galės tiekti seniūnijos verslininkai, ūkininkai, bendruomenės, kultūros ir kiti suinteresuoti asmenys. Tiesa, norint aplankyti centrą ar susipažinti su miestelio kultūra bei istorija turės iš anksto susitarti su centro savanoriais. Planuojama atvykstantiems organizuoti ekskursijas po žymiausius miestelio objektus.

„Idėja įkurti informacinį centrą brendo ilgai. Ją padiktavo gyvenimas: Vepriai kasmet tampa vis žinomesni, seniūnijoje yra labai daug lankytinų vietų, įdomus kraštovaizdis ir t.t. Ypač išaugo turistų skaičius, kurie ieško informacijos apie mūsų kraštą. Pajutome, kad turime daug, o turistus nukreipiančių informacinių stendų, lankstinukų ir kitų priemonių neturime. Buvo iškelta idėja apie informacinio centro įkūrimą.” – sakė miestelio seniūnė D. Urbonienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas